HT PRVA LIGA

[VIDEO/FOTO] 'Lokosi' su opet šokirali Dinamo; 'modri' su uz puno sreće u Kranjčevićevoj osvojili 'mršavi' bod

01.05.2022 u 21:26

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige Lokomotiva i Dinamo su u Kranjčevićevoj ulici iznenađujuće odigrali bez pobjednika, 1:1. Lokomotiva je povela iz penala kojeg je realizirao Sandro Kulenović (30'), a Dinamo je u drugom poluvremenu poravnao autogolom Nikole Solde (50')

Po jakoj kiši u prvom poluvremenu dogodilo se vrlo malo zanimljivih situacija, a Lokomotiva je do prednosti stigla nakon što je Ivanušec nespretno rukom u svom kaznenom prostoru blokirao udarac Kulenovića. Centarfor domaćih sam se prihvatio izvođenja kaznenog udarca i nije pogriješio.

Dinamo je najbliži poravnanju bio pred sam kraj prvog dijela kada je Andrić okušao udarac s gotovo 30 metara, ali je lopta prohujala pored vratnice.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

Trener Dinama Ante Čačić početkom nastavka u igru je uveo Petkovića i Mišića umjesto Andrića i Baturine, ali nisu te promjene donijele preokret.

Početkom nastavka Dinamo je uz veliku dozu sreće stigao do poravnanja, Ivanušec je pucao iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, taj je pokušaj trebao biti lagani plijen za golmana 'lokosa' Nevistića, ali skliska lopta mu je izmigoljila kroz ruke, pa i kroz noge.

  • +28
Lokomotiva - Dinamo, HT Prva liga, 1.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, prije no što je prešla gol-liniju do nje je stigao Mersinaj, ali u pokušaju ispucavanja domaći je stoper pogodio svog suigrača Soldu od kojega se lopta ipak odbila preko linije.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

U drugom poluvremenu stala je i kiša, ali Dinamo je i dalje imao tek jalovu inicijativu. Za posljednjih dvadesetak minuta trener Čačić se odlučio na zanimljivu izmjenu s obzirom na rezultat, napadača Oršića zamijeno je stoperom Šutalom kojega je poslao pred domaći gol, ali ta promjena nije donijela ništa dobro za vodeći sastav prvenstva.

NK Lokomotiva - NK Dinamo 1:1 sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Tri kola prije kraja vodeći Dinamo ima 70 bodova, četiri više od drugog Hajduka, a pet više od trećeg Osijeka, dok je Lokomotiva ostala peta s 45 bodova, pet više od šeste Gorice.

NK Lokomotiva - NK Dinamo 1:1 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore