serie a

[FOTO] Ivan Perišić zabio drugu utakmicu u nizu; Inter i dalje zaostaje dva boda za vodećim Milanom

01.05.2022 u 20:36

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentstivac Ivan Perišić bio je strijelac prvog gola za Inter u 2:1 gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 35. kola talijanskog prvenstva kojom su se 'nerazzurri' vratili na dva boda zaostatka za svojim gradskim rivalom Milanom koji je na vrhu ljestvice

Ivan Perišić je u 12. minuti odlično skočio na prvoj vratnici i glavom u mrežu proslijedio korner Dimarca. Bio je to sedmi Perišićev prvenstveni gol ove sezone.

Na 2:0 povisio je Lautaro popravivši nakon odbijanca nerealizirani kazneni udarac u 39. minuti kojega je izborio Džeko. Domaći su smanjili na konačnih 2:1 u 72. minuti kada je Pussetto bio najbrži na odbijenoj lopti nakon što je Handanovič krajnjim naporom zaustavio slobodni udarac Deulofeua.

  • +13
Udinese - Inter Milano, Serie A, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: GABRIELE MENIS

I Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter dok je Filip Benković ostao na klupi Udinesea.

Drugi Inter sada ima 75 bodova, dva manje od vodećeg Milana koji je ranije u nedjelju s minimalnih 1:0 svladao Fiorentinu. Jedini gol na utakmici postigao je Rafael Leao u 82. minuti uz svesrdnu pomoć gostujućeg golmana Terraciana koji je prvo vrlo loše ispucao loptu do koje su domaći stigli na tridesetak metara od suparničkog gola, a zatim se Terraciano i napamet bacio u svoju lijevu stranu te dopustio da ga Leao svlada ne odviše jakim udarcem u bliži kut. Ante Rebić je igrao za Milan od 56. minute.

  • +7
AC Milan - Fiorentina, Serie A, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent za posljednji gol u 3:1 gostujućoj pbojedi Torina, kojega vodi Ivan Jurić, na gostovanju kod Empolija.

Domaći su poveli golom Žurkowskog u 56. minuti, ali je Torino preokrenuo s dva gola iz kaznenih udaraca preko Andree Belottija, prvog je zabio u 79., a drugog u 87. minuti. Oba jedanaesterca dosuđena su zbog igranja rukom bivšeg igrača zagrebačkog Dinama Stojanovića koji je zato dobio i dva žuta kartona te je isključen. U šestoj minuti sudačke nadoknade Brekalo je prošao po lijevom krilu i povratnom loptom pronašao Belottija koji je kompletirao 'hat-trick'.

Brekalo je odigrao čitav susret za Torino kod kojega zbog ozljede nije bilo Marka Pjace.

S ova tri boda Torino je skočio na 10. mjesto s 47 bodova, dok je Empoli 14. s 37 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore