supersport hnl

[VIDEO/FOTO] Hajduk preživio Varaždin majstorijama Marka Livaje; pogledajte kako je kapetan 'Bilih' pokopao razigranog domaćina!

Bionic
Reading

U dvoboju 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige nogometaši Hajduka su u gostima svladali Varaždin s 2:0. Oba pogotka za Splićane postigao je Marko Livaja (29, 45+3)

Varaždinci su puno bolje započeli i mogli su povesti da na vratima nije bilo mladog Hajdukovog vratara Karla Sentića, koji je prošlu sezonu branio za - Varaždin. Sentić je obranio čiste prilike Elezija i Tekliča, dok je udarac Postonjskog otišao tik pored vratnice.

Varaždincima su se promašaji osvetili u 28. minuti, a Hajduk je poveo iz svoje prve ozbiljnije prijetnje kada je Livaja majstorskim i lukavim udarcem iz okreta iznenadio cijelu obranu Varaždinaca.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Livaja je svoju genijalnost pokazao i u sudačkoj nadoknadi, kada je odigrao dupli pas s Krovinovićem, a Hajdukova zvijezda potkopava loptu i znalački loba Zeleniku za 2:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hrabri Varaždinci nisu se predavali ni u drugom dijelu. Brodić je 49. minuti izbio sam ispred Sentića, ali je neuspješno pokušao lob, da bi u 51. minuti Sentić obranio izravan šut Postonjskog iz kornera i novi pokušaj Brodića dvije minute kasnije. Dojam je da je novi prvoligaš zaslužio bar počasni gol na utakmici.

Naime, domaćin je imao 25 udaraca od toga osam u okvir, a gosti tek sedam i samo dva prema vratima i oba su bili golovi.

Hajduk u nastavku nije uspio ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru, no sačuvao je prednost bez većih problema te je na kraju proslavio nove bodove sa svojim navijačima.

Vodi Dinamo s 9 bodova, Hajduk je drugi sa šest i utakmicom manje, a Varaždin šesti s tri boda.

  • +13
Varaždin - Hajduk, 3. kolo SuperSport HNL, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više na SofaScoreu ovdje

Standings provided by SofaScore LiveScore