teška, ali slatka pobjeda

[VIDEO/FOTO] Hajduk je teškom mukom slomio Lokomotivu, ali trener 'bilih' već razmišlja o sljedećem protivniku; u 11. kolu Hajduk ide u goste Osijeku...

26.09.2021 u 22:53

Bionic
Reading

Hajduk je u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu golom Marka Livaje pobijedio Lokomotivu 1:0. 'Bili' nisu blistali, bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj 'lokosi' nisu iskoristili svoje prilike, a na kraju ih je 'kaznio' Livaja

'Teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, napravit će Lokomotiva problema svima u ligi', kazao je trener Hajduka Jens Gustafsson nakon 1:0 pobjede protiv Lokomotive i dodao:

'Kontrolirali smo utakmicu, ali nismo napravili šanse kako smo htjeli. U drugom dijelu se razvodnila igra, bez ritma, s puno prekida. Lovrencsics i Fossati su se vratili nakon stanki iako nisu potpuno spremni, zatim Vuković se žrtvovao za momčad, a nije trenirao danima. Faktor sreće? Vidjeli ste pravog Kalinića, golmana koji nas je spasio u zadnjim trenucima. Ponosan sam na igrače, radili smo 90 minuta i na kraju je stigla nagrada sa sjajnim golom Livaje i bodovima.'

Sljedećeg vikenda Hajduk ide u goste Osijeku. Ova je pobjeda donijela dodatno samopouzdanje igračima...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 Livaja 81' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Samopouzdanje? Imamo puno novih igrača, trebat ćemo vremena za napredak. S pobjedama se lakše napreduje, u Osijek idemo puni samopouzdanja', zaključio je Gustafsson.

Oglasio se i jedan od Hajdukovih junaka, golman Lovre Kalinić.

'Nismo baš najbolje stajali od samog početka, lopta nam nije dobro kružila... Bila je to izjednačena utakmica, ali najvažnije smo ostvarili, a to su tri boda. Livaja? Nek nastavi tako svaku utakmicu, nema nitko od nas ništa protiv, dapače... Mislim da ne treba puno govoriti o njemu, njegova djela govore sve. I u Osijek idemo po tri boda, to je ono po što ideš kad izađeš na teren', rekao je Kalinić.

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja žalio je za propuštenim...

  • +11
NK Hajduk - NK Lokomotiva; HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Staro je nogometno pravilo, ne zabiješ i onda izgubiš utakmicu. Hajduk je ozbiljna ekipa, a mi smo mlada momčad u stvaranju. Imao Pivarića i Maleša koji svojim iskustvom odgajaju djecu. Hajduk je iz poluprilike zabio gol i odveo utakmicu na svoj mlin. Očito je Hajduku falio Krovinović, igrač koji ima okomito dodavanje i sve ide preko njega. Aliyu? Bio je u problemu sa snagom, zato sam ga mijenjao. Kup ili prvenstvo? Uzeo bih i prolaz u Kupu i pobjedu u prvenstvu. Često nam se događa da primimo golove u zadnjim minutama,a ne zabijemo šanse kao što su imali Pivarić i Kačavenda. S Rijekom još nismo igrali, s ostala tri pretendenta za naslov jesmo, ali u Splitu je sve drukčije, jer Hajduka nosi publika. Bit će napeto prvenstvo ove sezone', razmišlja Čabraja koji na kraju nije želio komentirati suđenje:

'Suđenje? Ne bih o suđenju...'

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Hrvatska 1. liga

Gorica-Rijeka3:4
Hajduk-Lokomotiva1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka962120
2.Osijek1062220
3.Dinamo Zagreb861119
4.Hajduk961219
5.Gorica1041513
6.Lokomotiva932411
7.Šibenik1031610
8.Istra 196182157
9.Slaven Belupo101366
10.Hrvatski dragovoljac91265

Sljedeće utakmice

27.9.Hrvatski dragovoljac-Istra 1961
1.10.Šibenik-Gorica
2.10.Lokomotiva-Slaven Belupo
2.10.Istra 1961-Rijeka
3.10.Dinamo Zagreb-Hrvatski dragovoljac