ht prva liga - 19. kolo

[VIDEO/FOTO] Dinamo u 25 minuta zabio tri gola i osigurao pobjedu protiv Slaven Belupa te se bodovno izjednačio s Hajdukom na trećem mjestu

12.12.2021 u 18:58

Bionic
Reading

Dinamo je, čini se, našao put iz krize u kojoj su bili proteklih nekoliko utakmica. Nakon pobjede kod West Hama, ove su nedjelje u utakmici 19. kola HT Prve lige već u 25 minuta osigurali pobjedu protiv Slaven Belupa te s 3:0 stigli do tri nova boda

Slaven Belupo je u 1. kolu nove sezone senzacionalno pobijedio Dinamo sa 2:0 i došao do prve pobjede na Maksimiru nakon gotovo 17 godina. No, ovoga puta gosti su bili bez izgleda.

Modri su sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješili u prvih 25 minuta postigavši tri gola.

Za 1:0 zabio je Komnen Andrić u 13. minuti. Ristovski je ubacio, a Andrić glavom zabio za vodstvo Dinama. Šest minuta kasnije među strijelce se upisao i Mislav Oršić na asistenciju kapetana Arijana Ademija. Sve je bilo gotovo u 25. minuti kada je Oršić zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Najbolju priliku gosti su imali u 76. minuti kada je Marin Laušić pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši vratnicu.

U prvom nedjeljnom ogledu Osijek je na svom stadionu porazio Šibenik 3:1. Time su se Osječani vratili na sam vrh ljestvice. Imaju dva boda više od Rijeke.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke. Već u 6. minuti bilo je 2:0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

U sedmoj minuti je pao i treći gol, za Šibenik je zabio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka. Konačnih 3:1 postavio je Kleinheisler u 33. minuti. U nastavku susreta više nije bilo golova.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Dinamo - Slaven Belupo (19. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport