TAMNA STRANA NOGOMETA

[VIDEO/FOTO] Alkohol zavladao ulicama Seville; na dan finala Europske lige nastao je sramotni kaos u režiji navijača Eintrachta i Rangersa

18.05.2022 u 19:51

Bionic
Reading

Stadion Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli domaćin je ovogodišnjeg finala Europske lige, a i brojnih navijača dva kluba Eintrachta iz Frankfurta te Glasgow Rangersa. Nije moglo bez fizičkog obračuna

Sevilla zadovoljno trlja ruke, očekuje se zarada od 50 milijuna eura, ali za to vrijeme policija je na mukama. Treba obuzdati navijače jednog i drugog kluba koji su se već sukobili dan ranije.

Organi reda brzo su tada reagirali, ali novi sukob dogodio se i na dan finala. Prije festivala nogometa huliganske scene, alkohol je preuzeo glave onih najvatrenijih.

U Sevillu je stiglo oko 100 tisuća navijača Rangersa i 50 tisuća Eintrachta. Dakle, vatrena atmosfera koja je bila pod kontrolom većeg dijela dana, no mir nije potrajao.

Pjesma, ples, zagrljaji, ali i puno piva i drugog alkohola. Previše, previše puno i sukob je bio neizbježan. Letjele su stolice, kamenje, boce, šake što možete vidjeti u priloženom videu:

  • +9
Finale Europske lige 2022., navijači Eintrachta i Rangersa Izvor: Profimedia / Autor: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia