14. kolo

[VIDEO/ANKETA] Teško je presuditi tko je zabio ljepši gol - Arber Hoxha ili Tonio Teklić? Ivan Posavec je igrač kola, a ovo idealna momčad

24.10.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Odigrano je 14. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige u kojem je postignuto 13 golova, najviše na utakmici Varaždin-Osijek, koju su domaći dobili rezultatom 4-1

Dva su susreta završila identičnim rezultatom. Lokomotiva je s 2-1 pobijedila Goricu, a Slaven Belupo Rijeku. Na najvećem hrvatskom derbiju na Poljudu Hajduk i Dinamo su odigrali 1-1, dok su najveći dužnici ostali igrači Istre 1961 i Šibenika koji su utakmicu okončali s nepopularnim rezultatom 0:0.

Varaždin je nakon 40 dana stigao do prvenstvene pobjede. Pred svojim su navijačima Varaždinci pobijedili Osijek 4:1 i tako prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu (remi i tri poraza). Osijek je, pak, poražen nakon što je dobio pet ligaških utakmica u nizu. Osijek je poveo pogotkom Laszla Kleinheislera u 18. minuti, ali već do kraja poluvremena bilo je 3-1 za Varaždin nakon što su strijelci bili Ivan Posavec, Agon Elezi i Tonio Teklić. Na samom kraju konačnih 4-1 je postavio Niko Domjanić. Čak tri gola s ove utakmice vrijedni su pozornosti. Najljepši potpisuje Tonio Teklić koji u 41. minuti pravom bombom iz slobodnog udarca s 30 metara pogodio pod gredu. Bio je to trenutak u kojem su domaćini pobjegli na 3-1 i praktički prelomili utakmicu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždinci su zabili još dva prekrasna gola koja s razlogom uvrštavamo u izbor najljepših u ovom kolu. To su gol Posavca u 32. minuti za 1-1 nakon što je sve pripremio te ga konobarski poslužio Kolarić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Domjanićev gol u 4. minuti sudačke nadoknade priča je za sebe. Pogledajte kako je izigrana obrana Osijeka.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Lokomotiva je u Zagrebu pobijedila Goricu 2-1 čime je upisala četvrtu pobjedu u sezoni, a Velikogoričanima je pobjegla na sedam bodova prednosti. Bio je to dvoboj do ovog kola dvije posljednje momčadi na ljestvici, no s ova tri boda Lokomotiva je napravila mali bijeg od dna na kojem je zabetonirana Gorica koja je ove subote upisala deveti poraz u sezoni. Za prekid negativnog niza Lokomotive od pet utakmica (remi i četiri poraza) u prvenstvu zaslužni su bili strijelci Sandro Kulenović u 32. i Silvio Goričan u 74. minuti, dok je jedini gol za goste dao Toni Fruk u 52. minuti. Sve golove s derbija začelja vrijedi vidjeti još jednom.

Lokosi su u 32. minuti poveli 1-0. Tuci je ubacio loptu, Stojković glavom spustio za Kulenovića koji je loptu sjajno primirio i potom zatresao suparničku mrežu za 1:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je izjednačila u 52. minuti kada je odlično s 15 metara, iskosa, pucao Fruk te pogodio suprotni kut domaćih vrata za 1-1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Goričanima je u 74. minuti presudio Goričan koji je prvo lakoćom prošao između dvojice suparničkih igrača i potom zakucao loptu pod gredu za 2-1 svog sastava.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

S utakmice Slaven Belupo - Rijeka (2-1) ponovno se golčinom istaknuo Arber Hoxha koji je s 20-ak metara s lijeve strane pogodio same "rašlje" gola Nediljka Labrovića. Gostujući vratar se ispružio, ali je kosovski reprezentativac pucao sjajno postigavši jedan od ljepših golova u prvenstvu ove sezone, baš kao i Tonio Teklić (Varaždin) iz slobodnjaka Osijeku.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Derbi Hajduka i Dinama donio je važne golove, ali ovoga puta ni jedan od njih se nije uspio nametnuti u izbor najboljih.

Igrač kola je Ivan Posavec iz Varaždina.

A u momčadi 14. kola Supesport Hrvatske nogometne lige još su dva njegova suigrača.

Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport