Krstanović para mreže

Bivši igrač Dinama uskoro će proslaviti 40. rođendan, a sad je jasno da napada hrvatski rekord koji se donedavno činio nedostižnim!

24.10.2022 u 06:15

Bionic
Reading

Nakon što je napadač Slaven Belupa Ivan Krstanović zabio gol Rijeci krenule su priče o napadu na hrvatski rekord koji se donedavno činio nedostižnim

U dvoboju između Slaven Belupa i Rijeke u sklopu 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, u kojem je momčad iz Koprivnice slavila 2:1, legendarni 39-godišnji hrvatski napadač Ivan Krstanović u 80. minuti realizirao je kazneni udarac za konačan rezultat i veliku pobjedu.

Taj gol donio je Slaven Belupu pobjedu i nova tri boda, a veteran Krstanović se na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a opasno približio drugom mjestu i rekordu koji se donedavno činio nedostižnim. To mu je ukupno bio 119. gol u karijeri te trenutačno ima svega sedam golova manje od Igora Cvitanovića koji je dugo držao prvo mjesto sa 126 golova. Uostalom, mnogi su bili uvjereni da nikada neće prestićni Joška Popovića, legendarnog napadač iz Opuzena koji je nakada bio 'kralj strijelaca'.

Kako Krstanović – koji će 5. siječnja proslaviti 40. rođendan - još uvijek jako dobro igra i poznat je kao odličan izvođač kaznenih udaraca, nije nemoguće da već ove sezone postane drugi najbolji strijelac HNL-a svih vremena. Svakako ima velik motiv, a s druge je stgrane jasno da je prvo mjesto - na kojem je već neko vrijeme Davor Vugrinec sa 145 golova - biti nedodirljivo. No oboriti Cvitanovićev rekord bilo bi senzacionalno...

A način na koji je Krstanović stigao do 119. gola u karijeri bio je zanimljiv, ali i zbunjujući jer je lopta prošla kroz mrežu (slučajno je pogodio rupu na mreži) te je otišla daleko iza gola.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Krstanović je u Slaven Belupo stigao u siječnju 2019. godine iz Lokomotive, a u karijeri je igrao još za Posušje, Široki, Zagreb, Zadar, Dinamo i Rijeku.

LJESTVICA NJABOLJIH STRIJELACA HNL-A

  • 145 - Davor Vugrinec
  • 126 - Igor Cvitanović
  • 119 - Ivan Krstanović
  • 111 - Joško Popović
  • 107 - Miljenko Mumlek
  • 97 - Tomislav Erceg
  • 88 - Nino Bule...

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
  • +23
Slaven Belupo - Rijeka, 23.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak