Studio HNL

Nakon ovih riječi sudačkog stručnjaka jasno je da je Dinamo jako oštećen u derbiju protiv Hajduka; Modrima nije dosuđen čisti penal!

23.10.2022 u 22:47

Bionic
Reading

Kontrolor suđenja SuperSport HNL-a Draženko Kovačiću u emisiji Studio HNL - koja se emitira na kanalu MAXSport (MAXtv) - iznio je stav Komisije sudaca o spornim situacijama u derbiju Hajduka i Dinama koji je odigran u petak

Kontrolor suđenja SuperSport HNL-a Draženko Kovačić, u posebnoj emisiji Studio HNL, koja se emitira nedjeljom na kanalu MAXSport, osvrnuo se ne derbi između Hajduka i Dinama koji je odigran u petak (1:1). Naravno, ono što najviše zanima ljubitelje nogometa su sporne situacije, a Kovačić je u emisiji i iznio stav Komisije sudaca. Naime, komisija smatra kako je ispravna odluka da se ne dosudi penal za Hajduk u 22. minuti nakon duela Marka Livaje i Josipa Šutala.

'Igrač u bijelom je neometano udario loptu prema vratima, dolazi do sitnog kontakta, ali to nije za prekršaj', kazao je između ostalog Kovačić. VIDEO sažetak derbija možete pogledati u prilogu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U 58. minuti dogodio se zanimljiv duel Josipa Eleza i Dine Perića u Hajdukovom kaznenom prostoru. Sudac se nije oglasio, ali ni VAR. Situacija je to koja je mogla promijeniti tijek utakmice jer ispada da je Dinamo jako oštećen.

'Situacija koja je prošla ispod radara nama u emisiji i u medijima, također i sucu, a nažalost i VAR sucu koji je imao mogućnost mirno pogledati ovu situaciju iz više kutova. Na početku se radi o guranju, kasnije o hrvačkom zahvatu, gdje je igrač u bijelom napadača bacio u gol. Ovo hrvanje je trajalo i ovo je evidentno prekršaj. I ranije smo upozoravali na ove situacije gdje igrači u fazi obrane s dvije ruke hvataju napadače. To je prekršaj, ako je u kaznenom prostoru, onda je kazneni udarac i žuti karton', kazao je Kovačić.

Deset minuta kasnije dosuđen je penal za Dinamo i tu je sve bilo čisto:

'Radi se opet o hvatanju s dvije ruke, što smo spomenuli u prethodnoj situaciji. VAR se opravdano uključio, to je prekršaj, potezanje s dvije ruke, kazneni udarac i žuti karton', dodao je Kovačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • +37
Hajduk - Dinamo, 14. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by Sofascore