NIJEMAC PIŠE POVIJEST

Vettel oduševljen: Ne znam kako to uspijevam!

17.11.2013 u 22:10

Bionic
Reading

Sebastian Vettel smatra utrku u Austinu jednom od najboljih u sezoni i drago mu je što je pobijedio u Teksasu po prvi put u karijeri...

Staza 'Circuit of America' bila je jedna od rijetkih na kojima 26-godišnji Nijemac nikad nije trijumfirao, ali već u drugom izdanju stigao je ove nedjelje do svoje 38. pobjede u karijeri i tako nastavio fantastičan niz od osam trijumfa u nizu, čime je skinuo rekord Michaela Schumachera iz 2004. godine.

'Ne znam kako to uspijevam. Nemoguće je na to odgovoriti. Ali ovo je jedna od najboljih utrka u sezoni. Tek drugo izdanje, a sto tisuća ljudi na tribinama. Cijeli grad luduje, sjajno je bilo ovdje pobijediti. Start je bio problematičan, ali nakon toga smo imali veliku brzinu. To je sve što mogu reći,' izjavio je Sebastian Vettel na pobjedničkom postolju koji je i debitirao na američkom tlu, u Indianapolisu 2007. godine.

Do kraja sezone je ostala još samo utrka u Brazilu, a četverostruki prvak pobjedom bi izjednačio najveći pobjednički niz u povijesti Formule 1, kojeg je ostvario Ascari kroz dvije sezone pedesetih godina prošlog stoljeća.

'Pokušat ću,' objavio je pred oduševljenim mnoštvom, a svom trkaćem inženjeru nakon utrke poručio: uživajmo u ovim pobjedničkim danima, jer stvari se mogu promijeniti sljedeće sezone.