veteran se ne predaje

Veteran Olivier Giroud na pitanje o nastupu za francusku reprezentaciju mnoge iznenadio svojim odgovorom

13.02.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Najbolji strijelac u povijesti francuske nogometne reprezentacije, 36-godišnji Olivier Giroud još ne razmišlja o reprezentativnoj mirovini

Iako se nagađalo da bi se nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine, Giroud - napadač AC Milana - mogao oprostiti od reprezentacije, on kaže da još uvijek ima mnogo toga dati.

Do sada je odigrao 120 utakmica u reprezentativnom dresu i zabio 53 gola, a želi biti u zapaženoj ulozi i na Europskom prvenstvu 2024.

'Ne, ne, nije gotovo. Nisam spreman objesiti kopačke o klin i skinuti plavi dres koji mi je pri srcu. Imam motivaciju ići naprijed, a i fizički sam spreman. Osjećam se dobro. U ovom trenutku još uvijek ispunjavam uvjete da budem izabran za reprezentaciju Francuske', izjavio je Giroud za France 2. Tako je veteran mnoge iznenadio svojim odgovorom...

Dobra vijest za Girouda je da se njegov suparnik u napadu Karim Benzema, koji inače zbog ozljede nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Katru, povukao iz reprezentacije.

Giroud je pretekao Thierryja Henryja na mjestu najboljeg strijelca reprezentacije. Henry, bivši igrač Arsenala i Barcelone, zabio je 51 gol za francusku reprezentaciju.

Nakon Svjetskog prvenstva međunarodnu karijeru završili su vratar i kapetan Hugo Lloris, Steve Mandanda (vratari) i branič Raphael Varane.

Momčad Didiera Deschampsa započet će kvalifikacije za Euro 2024. utakmicama protiv Nizozemske i Irske u ožujku.