SLUGA ZA TPORTAL

Ganac dolazi u Dinamo umjesto Oršića, a još kada Čačić čuje ovo: Lako za to što je odličan nogometaš, ali...

13.02.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Ovog vikenda nastavljeno je i bugarsko nogometno prvenstvo, a Ludogorec je gostovao u Varni te pobijedio domaći Spartak 2:1. Dio medija prenio je priču da bi to mogla biti zadnja utakmica ganskog nogometaša Bernarda Tekpeteya za Ludogorec, jer Dinamo je navodno iskazao veliku želju da ga angažira

Dinamo je u ovoj sezoni igrao u Ligi prvaka, a u trećem pretkolu kvalifikacija za ovo natjecanje suparnik Modrima bio je bugarski Ludogorec.

Maksimirski klub slavio je u Razgradu, ali posao Čačićevoj ekipi otežao je ganski nogometaš Bernard Tekpetey, koji je zabio pogodak za svoju momčad u porazu 1:2.

>> Senzacija na Maksimiru; Dinamo za pet milijuna eura dovodi Ganca iz Ludogoreca, ali pojavio se neočekivani problem...

I očito ga je trener Čačić tada zapazio te je - prema napisima dijela medija - u ovom zimskom prijelaznom roku odlučio baš njega dovesti u Dinamo za pet milijuna eura. Čačić je sada i sportski direktor te očito ima viziju da bi se ovaj nogometaš uklopio u njegovu momčad, tim prije što je prije nekoliko tjedana ostao bez Mislava Oršića, odličnog krilnog napadača.

Njegov odlazak zasad je vrlo opipljiv, a Tekpetey bi trebao rješenje. No kakav je Ganac uistinu igrač, najbolje zna Simon Sluga, (povremeni) član Dalićeve momčadi, trenutno golman Ludogoreca.

'Mogu samo reći da je riječ o izvrsnom nogometašu. Ima 25 godina, što i nije puno, međutim prepun je iskustva. A mislim da su ga u Dinamu zapamtili još iz tog prošloljetnog sraza', javio se Sluga za tportal.

'Igra odlično lijevom i desnom nogom, što znači da je iskoristiv na obje krilne pozicije. Ima jako dobru završnicu, strašno je brz, a odličan je i u igri '1 na 1'. Međutim ono što mi je najupečatljivije kod njega jest to što je jako prilagodljiv, vrlo brzo se adaptira i omiljen je u svlačionici. Lako ga se zavoli. U svakom slučaju, dečko je divan i kao čovjek', opisao je Sluga mogućeg novog igrača zagrebačkog Dinama.

Osim ako Šahtar ne bude uporniji i izdašniji. No sve će se znati za dan ili dva, jer u Hrvatskoj prijelazni rok traje do 15. veljače.

Tekpetey je ove sezone u 34 utakmice zabio deset golova i upisao osam asistencija. Ukupno je za Ludogorec odigrao 107 utakmica u svim natjecanjima te je zabio 24 gola uz 26 asistencija.