MEĐUNARODNA REGATA

Veslačke ekipe Cambridgea i Oxforda u Splitu

03.05.2010 u 18:26

Bionic
Reading

eslačke ekipe osmeraca Oxforda i Camridgea, koje se 156 godina međuasobno natječu u napoznatijoj svjetskoj veslačkoj utrci na Temzi, u iduću subotu, 8. svibnja, po šesti će puta za redom sudjelovati na Međunarodnoj regati osmeraca koja se u Splitu održava u sklopu proslave Sv. Dujma, najavljeno je na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora međunarodne veslačke regate Sveti Duje

Split je jedini grad u svijetu u kojem osmerci Oxforda i Cambrdidgea međusbno odmjeravaju snage osim u Londonu, te se njihovo sudjelovanje na regati Svetog Duje u Splitu smatra i njihovim međusobnim uzvratom ovih dvaju engleskih posada nakon utrke 'The Boat Race' na Temzi. Na ovogodišnjoj 156. utrci pobjedio je Cambridge.

Osim osmeraca Oxforda i Cambridgea na međunarodnoj veslačkoj regati Sveti duje, kako je službeno najavljeno, sudjelovat će i svučilišni osmerci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske i Italije.

Za boravka u Splitu, kako je rečeno, veslači osmeraca Oxforda i Cambridgea će se u ponedjeljak, 10. svibnja, na Bačvicama okušati u jedinstvenom splitskom sportu - piciginu.

A za nedjelju, 9. svibnja, najavljena je revijalna utrka triju posada sastavljenih od veslačkih legendi Oxforda, Cambridgea i Splita.

Za posadu legendi Oxforda nastupit će i dvojica veslača hrvatskih korijena - Luka Grubor i Ante Kušurin.Oni su na današnjoj konferenciji za novinare izjavili kako su sretni što će ponovno veslati u Splitu.

Legenda posade Splita Igor Boraska je izjavio kako će nastupi aktualnih veslača Oxforda i Cambridgea te njihovih i splitskih legendi biti spektakularni.