RAZBIO STRAŠNI KIEL

Veselin Vujović piše povijest: Samo da ne dižemo zastave

17.09.2015 u 21:47

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba nisu mogli zamisliti moćnije i ljepše otvaranje nove sezone Lige prvaka

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba drugu godinu zaredom svladali su Kiel u zagrebačkoj Areni na startu EHF Lige prvaka, a do uvjerljive pobjede 29-22 prvenstveno ih je vodila sjajna i čvrsta obrana koju su u posljednjih 15 minuta utakmice Nijemci uspjeli probiti samo dvaput, sve do povijesnog najvećeg europskog poraza Kiela.

Nakon dvoboja trener PPD Zagreba Veselin Vujović nije krio zadovoljstvo izvedbom svoje momčadi:

'U pripremi utakmice sam rekao da moramo igrati na granici isključenja. Obično momčad koja ima više isključenja na kraju pobijedi, jer je to znak veće želje. Vratar Ivić zajedno s našom obranom bio je ključ našeg uspjeha. Domagoj Duvnjak je najbolji igrač na svijetu, ali ne može sam. Nitko ne može u takvom tempu izdržati svih 60 minuta igrati i u obrani i napadu, pogotovo u takvoj kontakt igri koju smo nametnuli. U napadu je dosta škripalo, ali velikom požrtvovnošću i nošeni gromoglasnom publikom napravili smo sjajan rezultat. Nismo očekivali ovoliku razliku, ja bih bio zadovoljan i s jednim golom viška. Poraziti veliki Kiel sa sedam razlike je veliki izazov za sve koji će dolaziti u Arenu. Očekujem da će na sljedećim utakmicama biti i više gledatelja,' kaže Vujović koji nikada ne bježi od problema koje detektira.


'Velika je ovo pobjeda, ali moram reći da smo previše oscilirali kroz utakmicu i da smo u nekim fazama igrali potpuno pogrešno. Ali što reći kada ovako dobiješ Kiel, čestitke igračima,' poručuje Veselin Vujović koji uvijek gleda korak unaprijed:

'O Celju ćemo razmišljati kada dođe vrijeme, a sada je najvažnije da se ne utopimo u nekakvoj euforiji. Ne smijemo sada dizati zasttave, jer pred nama je još puno posla kako bi nastavili s ovakvim izdanjima,' završava crnogorski stručnjak.