OPASNO I BOLNO

Velikom F1 talentu se zaglavio lakat pa se zabio u zid!

11.10.2013 u 16:40

Bionic
Reading

Tijekom prvih slobodnih treninga uoči Velike nagrade Japana u petak je viđeno nekoliko teških sudara, u kojima su glavnu ulogu imali Jules Bianchi i Sergio Perez

Japanska Suzuka spada u red najopasnijih F1 staza današnjice, na kojoj se svake godine dogode brojne nesreće. Riječ je o brzoj i tehnički zahtjevnoj stazi na kojoj su zone izlijetanja minimalne, pa nije rijetkost da se netko zaleti u zaštitnu ogradu i to pri velikoj brzini, poput Jaimea Alguersuarija 2009. godine


Ovog petka mladi Jules Bianchi na prvom se slobodnom treningu zabio u zaštitnu ogradu, a šteta na njegovom bolidu bila je takva da je morao propustiti sljedeći trening. Također se pritom i ozlijedio. Stradao je njegov lakat.

'Kad sam izgubio kontrolu, lakat mi se zaglavio između sjedala i šasije. Zato nisam mogao skrenuti u desno. Bio je to jedan težak trenutak. Lakat me dosta bolio nakon nesreće, ali sada je bolje,' izjavio je mladi vozač Marussije, koji bi u budućnosti ako ostane zdrav mogao karijeru nastaviti u nekoj od top momčadi, s obzirom na odličnu vožnju koju pokazuje ove sezone.


Bianchi nije bio jedini koji je razbio bolid. Na drugom treningu izlijetali su još i Pastor Maldonado, Kimi Raikkonen te Sergio Perez. Meksikanac je bio autor najžešće nesreće cijelog petka, no izvukao se bez ozljeda.

'Stavio sam kotač na astroturf na ulazu u zavoj i izgubio zadnji kraj. Bila je to vozačka podloga. Nema baš prostora pa sam završio ravno u zidu. Sve je u redu iako je udarac bio prilično težak,' kaže vozač McLarena.