najbolji u seha ligi

Veliko priznanje za golmana PPD-a Zagreb i hrvatske reprezentacije

28.03.2017 u 13:38

Bionic
Reading

Treneri svih 10 klubova koji igraju regionalnu rukometnu SEHA ligu odabrali su najbolje u ovoj sezoni. Svoje mjesto u najboljoj sedmorki lige izborila su i dva hrvatska reprezentativca...

Slovenski reprezentativac Blaž Janc i desno krilo slovenskog prvaka PL-a Celje proglašen je najboljim igračem ove sezone u rukometnoj SEHA - Gazprom ligi, hrvatski reprezentativac i čuvar mreže PPD-a Zagreb Ivan Stevanović proglašen je najboljim golmanom, a španjolski stručnjak Raul Gonzales, koji vodi makedonski Vardar, izabran je za najboljeg trenera.      

U izboru su sudjelovali treneri svih 10 klubova SEHA - Gazprom lige glasajući za igrače po pozicijama tako da su najboljem davali pet bodova, drugom dva, a trećem u svom izboru po bod.

Na kraju je u izboru za najboljeg igrača pobijedio Janc s 31 bodom, a drugo mjesto su s po 27 bodova podijelili hrvatski reprezentativac Luka Cindrić iz Vardara, najbolji srednji vanjski u ligi, te najbolji lijevi vanjski Momir Ilić iz mađarskog Telekom Veszprema.

Ivan Stevanović je u izboru najboljeg golmana pobijedio s 13 bodova, odnosno bodom više od Arpada Šterbika iz Vardara i Rolanda Miklera iz Telekom Veszprema. Veliko je to priznanje za popularnog Stivija jer SEHA liga je po kvaliteti među tri najjače u Europi, uz rame s konkurencijom u njemačkom i francuskom prvenstvu.

Autor: Youtube

Najbolju sedmoricu lige čine: golman Ivan Stevanović (PPD Zagreb), krila Timur Dibirov (Vardar) i Blaž Janc (PL Celje); kružni napadač Rastko Stojković (Meškov Brest) te vanjski igrači Momir Ilić (Telekom Veszprem), Luka Cindrić (Vardar) i Dainis Krištopans (Meškov Brest). 

U izboru za najboljeg trenera Raul Gonzalez je zaradio 22 boda, 11 više od drugoplasiranog Branka Tamšea iz PL-a Celje. Najboljim obrambenim igračem proglašen je Ilija Abutović iz Vardara s 15 bodova, ispred Mirsada Terzića (Telekom Veszprem) i našeg Tončija Valčića (PPD Zagreb).