RIJETKO VIĐENO

Veliki vikend hrvatskih i susjednih sportaša

26.01.2013 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši ovoga će se vikenda boriti za treću brončanu medalju u nizu na velikim natjecanjima, a Ivica Kostelić tražit će svoje deseto postolje u mitskom Kitzbühelu. No dosadno neće biti ni susjedima, s obzirom na to da Tina Maze dominantnu sezonu nastavlja u svom Mariboru, Novak Đoković brani naslov u Melbourneu, a Slovenci sanjaju i svoju prvu svjetsku rukometnu medalju u okršaju upravo s - Hrvatima

Sportski program ovoga vikenda bit će iznimno zanimljiv. U Hrvatskoj se prepričava polufinalni poraz rukometaša protiv Danaca i čeka se ogled sa Slovenijom za broncu, dok će jutarnjim terminima vikenda dominirati nastupi Ivice Kostelića u mitskom Kitzbühelu. Ivica je favorit u utrci kombinacije kojom bi popravio impresivnu knjigu svojih rekorda.

Već i penjanje na postolje bilo bi mu jubilarno deseto u Kitzbühelu, a od 24 pobjede u karijeri u Kitzbühelu je upisao četiri. Lijepa prilika da se 'zaokruže' i te brojke, a osim u kombinaciji, Ivičina forma sugerira da bi mogao jako puno i u slalomu, gdje je konkurencija daleko veća.

Svoja prva dva juniorska Grand slama (u singlu i paru) osvojila je dubrovačka tenisačica Ana Konjuh, a završnica turnira u Melbourneu uz ekrane će prikovati Srbiju. Novak Đoković traži svoj četvrti naslov u Australiji i šesti Grand slam ukupno, prvi tenisač svijeta polako ulazi u knjige rekorda svoga sporta.

Ni Slovencima neće biti dosadno, dapače. Njihovi rukometaši su se prvi put plasirali u polufinale SP-a i brončana medalja osigurala bi im status heroja, dok se u 'deželu' vraća njihova sportska ikona Tina Maze koja je već praktički osigurala Veliki globus. Vrlo vjerojatno će do kraja sezone porušiti sve rekorde, a iduća stanica u svjetskom kupu joj je - Maribor. Zlatna lisica ovoga vikenda vratit će stari sjaj, jer Tina je ono što su Ivica i Novak u svojim zemljama - jedna od najboljih sportašica svih vremena.

Drugo mjesto u slalomu i prvo u kombinaciji iz 2011, sve u jednoj vožnji
10 godina prošlo je od zadnjeg hrvatskog zlata na rukometnim SP-ima