šok na otoku

Veliki udarac engleskom nogometu; njihov najmlađi strijelac u Ligi prvaka odlučio je igrati za Njemačku

24.02.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Mladi nogometaš minhenskog Bayerna Jamal Musiala odlučio je, nakon razgovora s njemačkim izbornikom Joachimom Löwom, u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju umjesto za Englesku.

Ovaj 17-godišnjak postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka kada je zabio gol za Bayern u utorak u pobjedi 4:1 protiv Lazija u Rimu.

Nekoliko sati kasnije objavio je da će igrati za njemačku reprezentaciju.

'Imam srce za Njemačku i srce za Englesku', izjavio je Musiala za njemačku televiziju ARD. 'Razmišljao sam dosta o tome, ali sam na kraju poslušao osjećaj da je dobra odluka igrati za Njemačku'.

Musiala je rođen u Stuttgartu, ali je s majkom Nijemicom, preselio u Englesku, kada je imao sedam godina. Gotovo cijelu svoju karijeru igrao je u Chelseaju, od 2011. do 2019. godine, kada je stigao u Bayern. Zato je i mogao birati, hoće li igrati za Englesku ili Njemačku.

Zanimljivo, u mlađim kategorijama igrao je za obje reprezentacije, Njemačku i Englesku, ali je sada, nakon razgovora s Löwom, odlučio igrati za Njemačku.

'Imao sam stvarno dobar i otvoren razgovor s Joachimom Löwom. Sreli smo se u Münchenu i jasno mi je pokazao moj put u reprezentaciji', rekao je Musiala dodavši da je i sportski direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff također bio nazočan.

Njemačka ovo ljeto nastupa na Europskom prvenstvu koje će se igrati u 12 europskih gradova, a München je jedan od gradova domaćina.

'Igrati na Euru u Muenchenu moj je san i napravit ću sve da taj san ostvarim te da se predstavim s dobrom igrom', dodao je Musiala.