ODLAZI LEGENDA

Veliki Shaquille O'Neal objavio kraj karijere!

01.06.2011 u 22:14

Bionic
Reading

Legendarni košarkaš Shaquille O'Neal objavio je da u svojoj 39. godini završava svoju karijeru. Učinio je to na originalan način objavivši video na svom Twitter profilu

Nakon 19 godina karijere u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Shaquille O'Neal je odlučio reći zbogom košarci. Objavio je to O'Neal u video poruci na svom Twitteru.

'Uspjeli smo. Devetnaest godina! Želim vam svima zahvaliti, a ovo sve govorim jer želim objaviti da ću završiti karijeru', kazao je O'Neal u poruci. Proslavljeni centar je zadnju sezonu proveo u Boston Celticsima, a njihov glasnogovornik je tek poručio da Shaq njih nije obavijestio o svojim planovima.

Shaq je poznat i po tome što si je volio davati nadimke, pa je tako odmah zatražio pomoć navijača nakon objave prekida karijere:

'Znam da ste čuli da sam upravo objavio kraj karijere, zato vas molim da mi pomognete smisliti novi nadimak.'

Kao prvi pick drafta, O'Neal je u NBA svijet došao 1992. godine kada ga je izabrao Orlando Magic, gdje je igrao do 1996. godine, kada se seli u Los Angeles u kojem će provesti osam godina. Uslijedile su četiri godine u Miamiju, dvije u Phoenixu te po jedna u Clevelandu i Bostonu.

U svojoj karijeri četiri je puta osvajao NBA naslov, tri puta je bio proglašen najboljim igračem NBA finala, bio je novak godine, najkorisniji igrač godine, 15. puta izabran za utakmicu All Star, a 1994. godine igrajući za američku reprezentaciju osvojio je i naslov prvaka svijeta.

Što reći, kapa do poda.