ČEKA SE IZBORNIK

Veliki preokret? Balić i Metličić možda se vrate

31.01.2017 u 20:42

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na svojoj je sjednici, održanoj u utorak, donio odluku o smjeni izbornika Babića i njegova stožera, u kojem su između ostalih bili Petar Metličić i Venio Losert, te koordinatora za muški rukomet Ivana Balića

Nes(p)retni porazi u zadnje dvije utakmice na netom završenom svjetskom prvenstvu u Francuskoj, hrvatsku su rukometnu reprezentaciju smjestili na četvrto mjesto.

A taj rezultat bio je preskroman za čelnike HRS-a i još u Parizu sazvali su za utorak hitni sastanak. Jedina tema bila je izglasavanje (ne)povjerenja izborniku Željku Babiću i njegovim najbližim suradnicima.

Nakon dvosatnog zasjedanja - zaključak je bio jedinstven - Babić, Metličić, Losert, Balić - su smijenjeni.

I dok se većina hrvatskih navijača zgražavala zbog nepotrebnog preranog otpuštanja legendi, ne samo hrvatskog već i svjetskog rukometa, prvi čovjek HRS-a Tomislav Grahovac, govoreći pred kamerama HTV-a ponudio je mogući preokret.

'Tko kaže da smo se olako riješili legendi? Zato što su prestali biti trener ili koordinator ne znači da neće ponovno biti uz reprezentaciju. Možda ih novi izbornik ponovno pozove u stručni stožer. Ima više kandidata i unutar mjesec dana imat ćemo novog izbornika', riječi su Grahovca.

Upravni odbor je oformio komisiju u kojoj su Tomislav Grahovac kao predsjednik, Zoran Gobac i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, koji će obaviti razgovore s kandidatima za Babićeva nasljednika.

'O novom izborniku odluka će se donijeti u narednih mjesec dana, kad će se obaviti razgovori s potencijalnim kandidatima, s time da novi izbornik će imati mogućnost sam odrediti novi stručni stožer i predlagati svoje suradnike. Ima više kandidata s kojima ćemo obaviti razgovore', zaključio je predsjednik HRS-a.