DVOJE U POLUFINALU

Veliki dan hrvatskih teniskih nada u Parizu

06.06.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Hrvatski tenis uživa u velikim juniorskim uspjesima oviih dana na Grand Slam turniru u Parizu. Ana Konjuh je u polufinalu Roland Garrosa juniorki, a Borna Ćorić u polufinalu juniora.

Poslije velike borbe i izgubljene situacije u kojoj se nalazila, hrvatska tenisačica Ana Konjuh, prva nositeljica juniorskog dijela turnira u Roland Garrosu, se plasirala u polufinale.

Sa 3:6, 7:6(6), 6:4 Konjuh je pobijedila šestu nositeljicu, Ruskinju Dariju Kasatkinu. Ključnim se pokazao drugi set koji je trajao 58 minuta, a u kojem je vrlo lako mogla slaviti ruska tenisačica i tako se plasirati među četiri posljednje.

No, Konjuh se spasila iz svih neugodnih situacija, dobila je tie-break sa 8:6 i potom u trećem setu slomila suparnicu. No, nije lako bilo niti u ključnoj dionici u kojoj su obje tenisačice imale po četiri break-prilike, ali je Konjuh napravila tri breaka, a njena suparnica dva.

U polufinalu će Konjuh igrati protiv njemačke tenisačice, pete nositeljice Antonie Lottner. U drugom će polufinalu igrati druga nositeljica, Švicarka Belinda Bencic i Amerikanka Louisa Chirico.

Izuzetno uvjerljiv je bio osmi nositelj Ćorić koji je sa 6:2, 6:3 pobijedio Čileanca Guillerma Nuneza, inače trinaestog nositelja na zemljanom pariškom turniru.

Dva je puta u meču Ćorić gubio svoj servis, ali je s druge strane napravio čak pet break-gemova i vrlo lako slomio Nunezov otpor. Zabio je Ćorić i pet aseva, a nakon prvog pogođenog servisa je osvojio 75 posto poena (27 od 36). Meč je trajao jedan sat i 14 minuta.

Za finale će Ćorić igrati protiv još jednog Čileanca, Christiana Garina, koji je s uvjerljivih 6:3, 6:0 svladao domaćeg tenisača Calvina Hemeryja. U drugom će polufinalu igrati Srbin Nikola Milojević i Nijemac Alexander Zverev.

Recimo još da hrvatska tenisačica Jana Fett nije uspjela s Turkinjom Ipek Soylu ući u polufinale parova. Bolje su bile mlade Čehinje, druge nositeljice Siniakova i Krejčikova, sa 6:4, 6:4.

Roland Garros, četvrtfinale juniorki:
Konjuh (1) - Kasatkina (6) 3:6, 7:6(6), 6:4

Roland Garros, četvrtfinale juniora:
Ćorić (8) - Nunez 6:2, 6:3

juniorke, četvrtfinale parova:
Siniakova / Krejčikova (2) - Fett / Soylu 6:4, 6:4