SVE JE JASNO

Velike riječi Cro Copa o Miočiću kao vladaru UFC-a

07.11.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Stipe Miočić našao se proteklog tjedna u Zagrebu, a boravak u glavnom gradu Hrvatske iskoristio je i kako bi posjetio svog prijatelja Mirka Filipovića koji ga je ovom prigodom dočekao u svojoj dvorani na Borčecu

Cro Cop i Stipe su druženje pred medijima otvorili igrom na jedan koš, da bi zatim ispremiješali lakši trening s povremenim ugodnim razgovorima. Naposljetku su se obojica podružili s novinarima, a u jednom od tih razgovora novinar Fight Sitea ‘uhvatio’ je Cro Copa.

'Prvo što planiram je odlazak na njegovu iduću borbu. Ako to bude u SAD-u, onda ću svakako svratiti i do njegovog rodnog grada te njegove obitelji. No teoretski, njegov idući nastup može biti i u Londonu pa će takav plan morati pričekati neku drugu priliku. Nije bitno gdje se vidimo, bitno je da se vidimo', izjavio je Filipović.

Za Mirka sumnje nema, Stipe ima sve kvalitete koje su mu potrebne da se još jako dugo zadrži na UFC-ovom teškaškom tronu, a samim time i prijeđe preko, za teškaše, zasad nepremostive granice od barem tri uzastone obrane pojasa.

'Ima kvalitete za to, definitivno. Gledajte, teška kategorija je vrlo nezahvalna. Tu doslovno jedan udarac okreće borbu. Stipe ime sve kvalitete da zadrži titulu, ali kažem, a to možete vidjeti i u posljednjoj borbi – jedan udarac, trenutak nepažnje, dekoncentracije… često tu presuđuju stvari poput toga jeste li se naspavali prethodne večeri, kakav vam je bioritam, je li pripreme odradio s nekakvom ozljedom ili ga je baš taj dan nešto uzrujalo,… ima tu 100 stvari koje se moraju poklopiti.
Što se tiče same borilačke kvalitete, Stipe ju ima da godinama vlada teškom kategorijom i ja mu želim da se na vrhu zadrži još jako dugo', zaključio je Cro Cop.