VUKU SE REPOVI

Velikani o 'slučaju Balić' i novi biser Goluže!

13.12.2012 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon što je ponajbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić izostavljen s popisa reprezentativca Hrvatske u medijima su se oglasili neki od naših velikana

Jedan od velikana hrvatskog rukometa svakako je Nikša Kaleb, igrač koji je na svojoj koži osjetio kakav je osjećaj kada se ne nađeš na popisu igrača. Njemu se to dogodilo uoči puta na Olimpijske igre u Peking 2008. godine.

'Opravdanje da se nije moglo doći u kontakt s Ivanom, a osobito objašnjenje da bi inače bio pozvan među 28, degutantno je jer se najboljeg igrača svijeta ne stavlja na širi popis nego odmah u prvih sedam. Da sam izbornik, Ivana bih sigurno pozvao, ali kako nisam, njegovo izostavljanje s popisa trebao bi objasniti Goluža. U pomlađivanje ne vjerujem jer svaki posao ima svoja pravila i principe, tako da bi svi stariji od 28 godina trebali izletjeti iz reprezentacije, s obzirom na to da je takvo pravilo vrijedilo u Špoljarićevu slučaju', kazao je Kaleb u priopćenju medijima.

Jedan od najvećih rukometaša koje smo imali Patrik Ćavar, kojeg u medijima ima vrlo malo, kratko je za Sportske novosti kazao:

'Bilo je svakakvih prozivanja, a meni su pucali mišići i to je bio jasan znak da je moje vrijeme prošlo. Ne igra se tu ni za Savez, ni za Gopca, ni za trenere, nego za 4,5 milijuna ljudi koje predstavljaš. Ivano nije bilo tko i treba nam za sve ovo dati objašnjenje', kazao je 41-godišnji Ćavar.

Jedan od dobrih Balićevih prijatelja i bivših suigrača Pero Metličić vjerojatno nije iznenađen ovakvim raspletom situacije. On i Balić sigurno znaju prave razloge, a ono što je za novine Pero je sažeo u nekoliko rečenica, kako prenose Sportske novosti

'Dolaze novi mladići koje treba podržati, koji su mladi kao što smo i mi bili nekad. To je sve. Naravno da mi je žao što se sve na ovaj način odvija, u tome vidim jedini problem priča. I na kraju: dobro nam došao u klub!', poslao je jasnu poruku svom prijatelju Baliću - Metličić.

Oni koji znaju čitati između redaka sve su razumjeli. Oni koji ne znaju, a vjerojatno ima i takvih, pokušat će vagati svaku riječ velikana koji su se usudili govoriti.

Na žalost našeg rukometa, ima i onih koji se boje ili ne smiju javno kazati što misle o izborniku Goluži i njegovim riječima.

Uostalom, za večernji 'Dnevnik 3' HRT-aSlavko Goluža je u srijedu, dan nakon objave šireg popisa, po tko zna koji put ponovio:

'Meni je jako žao, želim razjasniti neke stvari. Prije objave imena procedura je da kontaktiram sve igrače.

Čovjek (Balić) se nije javio na mobitel, a ja sam morao zaključiti popis.'

Na pitanje urednika 'Dnevnika' Edija Škovrlja 'kako zvuči pomalo nevjerojatno da nije mogao doći do Balića' tj. da nema njegov broj mobitela Goluža je kazao:

'Nitko nije mogao do njega doći, to je bila njegova odluka i ja to poštujem.' Goluža je naglasio kako između njega i Balića nikada nije došlo do svađe.

Goluža kaže kako će s igračima koje ima na raspolaganju pokušati napraviti najbolji mogući rezultat poentiravši poznatom floskulom: koga nema, bez njega se mora!

Neki će ovu floskulu nazvati otrcanom. I, što je najbolje, potpuno su u pravu. Bio je to još jedan u nizu bisera našeg izbornika koji, čini se, nema podršku javnosti kao što neki misle. Svađa? Iako vjerojatno nećemo doživjeti ispovijest Balića u medijima, nije tajna kako Balić i Goluža od prvog dana ne funkcioniraju na istoj valnoj duljini.

No tek nakon SP-a će se vidjeti je li bilo pametno bez igrača kao što je Balić, koji bi svakako bio od velike pomoći mladima, ići na tako veliko natjecanje. Njegovo iskustvo, utjecaj na ostale igrače te cijelu sudačku organizaciju možemo sažeti samo u jednu riječ: neprocjenjivo!