LIGA PRVAKA

Velikani Barca, Inter i ManU love prolaz

24.11.2010 u 10:20

Bionic
Reading

U srijedu su na rasporedu utakmice petog kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Hrvatsku koloniju u Tottenhamu (Modrić, Kranjčar, Ćorluka, Pletikosa) očekuje domaći ispit protiv Werdera, a Lovrenov Lyon gostuje kod Rakitićevog Schalkea

SKUPINA A

Tu je neizvjesno, jer svi klubovi još mogu izboriti osminu finala. No u prednosti su Inter i Tottenham koji domaćim pobjedama protiv Twentea, odnosno Werdera kolo prije kraja mogu osigurati prolaz.

'Utakmica s Nijemcima bit će teška. Sjećam se našeg prvog ogleda. Vodili smo 2:0, a u drugom dijelu su nam zagorčali život i izjednačili. Na kraju smo bili sretni neodlučenim rezultatom', upozorio je veznjak 'spursa' Jermaine Jenas.

Hrvatski reprezentativci u londonskom premierligašu (Kranjčar, Modrić, Pletikosa i Ćorluka) nisu na popisu ozlijeđenih, ali najvjerojatnije će mjesta u prvih 11 biti samo za Modrića.

SKUPINA B

U ovoj skupini u igri su tri momčadi, a jedino će Lyon, ako pobijedi u Gelsenkirchenu, osigurati nastavak natjecanja prije zadnjih 90 minuta. Ako Schalke stigne do tri boda, tada će Nijemci ući kao vodeći u šesto kolo. Benficu očekuje gostovanje kod Hapoela i jedina joj je opcija pobjeda ukoliko želi zadržati realne šanse za osminu finala, no Izraelci love treću poziciju (Europska liga) pa se neće predati.

'Lyon je pokazao za što je sve sposoban. Velike momčadi još su jače, ali i mi smo. Moramo vjerovati u svoje mogućnosti, jer u nogometu je sve moguće', rekao je krilni napadač 'lavova' Jimmy Briand.

Lovren bi mogao naći mjesto u obrani gostiju, a Rakitić u veznom redu Schalkea.

SKUPINA C

U 'otočkom' okršaju Manchester Unitedu treba bod da se nađe među 16 najboljih, dok bi Rangers samo pobjedom mogao zakomplicirati situaciju. Valencia je pak velik favorit protiv Bursaspora koji nema ni boda. 'Šišmiši' bi s tri boda, uz pretpostavku da Škoti neće slaviti, također prošli dalje. To je realan rasplet.

'Ovo je za nas najteža utakmica u skupini. Ali već smo pokazali doma protiv Valencije i na Old Traffordu da možemo igrati ravnopravno s velikima. Vjerujem u ovu momčad', poručio je napadač Rangersa Steven Naismith.

SKUPINA D

Kopenhagen dolazi kod Rubina u Kazan, a Barcelona kod Panathinaikosa u Atenu. Gosti s bodom odlaze u drugi krug pa je jasno da će domaćini učiniti sve da slome svoje suparnike. Prema prikazanom, Rusi i Grci nemaju previše razloga za optimizam.

'Realno, u ovoj utakmici nemamo što izgubiti, a imamo dobru priliku napraviti nešto spektakularno ako ostvarimo pozitivan rezultat protiv Barcelone, jedne od najvećih momčadi na svijetu. Moramo biti disciplinirani i ne ostavljati previše prostora za njenu igru te iskoristiti i najmanju priliku', optimistično je govorio veznjak Panathinaikosa Kostas Katsouranis.

Parovi 5. kola (20.45):
Inter - Twente
Tottenham – Werder
Hapoel Tel Aviv – Benfica
Schalke – Lyon
Glasgow Rangers - Manchester United
Valencia – Bursaspor
Rubin Kazan - FC Copenhagen (18.30)
Panathinaikos - Barcelona