19. NHL SEZONA

Velikan ne posustaje: Jagr potpisao za Dallas Starse

04.07.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Češki velikan Jaromir Jagr naredne će sezone igrati za Dallas Starse. Bit će to njegova 19. sezona u NHL-u

Legendarni češki hokejaš Jaromir Jagr (40) i sljedeće će sezone igrati u NHL ligi. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Dallas Starsima vrijedan 4.55 milijuna dolara.

Osmi igrač po učinkovitosti u povijesti NHL-a vratio se u najjaču svjetsku ligu prošle godine. Poslije tri sezone u Rusiji potpisao je ugovor s Philadelphijom za koju je u 73 utakmice postigao 19 pogodaka i 35 puta asistirao.

'Jaromir Jagr je, bez dvojbe, jedan od najboljih igrača u povijesti lige, a prošle je sezone pokazao da je i dalje nevjerojatno vješt, produktivan i vrijedan. Sigurni smo da će se uklopiti u jednu od naše prve dvije napadačke linije i značajno doprinijeti našoj ofenzivi. Sretni smo što smo u klub doveli igrača Jaromirova kalibra', izjavio je glavni menadžer Starsa Joe Nieuwendyk koji je prije nekoliko dana angažirao još jednog 40-godišnjaka, Raya Whitneyja iz Phoenixa.

Jagr je sa 665 golova, odnosno 1653 poena vodeći među aktivnim hokejašima u NHL-u. Odigrao je ukupno 1346 utakmica za Pittsburgh, Washington, New York Rangerse i Philadelphiju. S Penguinsima je osvojio dva Stanley Cupa, a s reprezentacijom Češke jedno olimpijsko i dva svjetska zlata.

Osim u NHL-u, veliki Jagr igrao je i četiri sezone u Avangardu iz Omska; u 187 odigranih utakmica zabio je 82 pogotka i još 101 put asistirao suigračima za golove.