UVIJEK BEZ DLAKE NA JEZIKU

Velikan čije oštre komentare čitaju milijuni govorio o 'odvratnom razdoblju', a zatim se dotakao ključne uloge Zvonimira Bobana

09.06.2018 u 12:15

Bionic
Reading

Legendarni engleski golgeter Gary Lineker danas je komentator BBC-a te je govorio o današnjoj Fifi, a posebno se osvrnuo na nekadašnjeg hrvatskog kapetana Zvonimira Bobana koji ima jednu od vodećih uloga u Svjetskoj nogometnoj organizaciji

Lineker je jedna od najpoznatijih nogometnih osoba, milijuni redovito njegove oštre, a ponekad i ironične komentare prate preko društvenih mreža. U prošlosti je bio jedan od najžešćih kritičara Fife koju je tada vodio Sepp Blatter, ali ovoga puta je bio jedan od domaćina ceremonije ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo 2018.

'Ne, nimalo ne žalim za tim. Igrao sam na dva SP-a, kao komentator pratio svih pet narednih Mundiala, Svjetsko nogometno prvenstvo je natjecanje koje obožavam. A svoj sam honorar dao u humanitarne svrhe. Pristao sam nakon što mi je Boban rekao: 'Poštujemo svaku konstruktivnu i argumentiranu kritiku, zato te želimo u Moskvi', obrazložio je u razgovoru za engleski Independent, a prenosi goal.hr.

Nije izbjegao ni pitanje koliko dobro poznaje Talijana na čelu Fife, Giannija Infantina.

'Ne baš dobro. Nešto sam vremena proveo u njegovom društvu nakon tog ždrijeba u Moskvi. Ali dobro poznajem Bobana. A on je čovjek kojeg Infantino prvog pita za mišljenje. I uvjeren sam da bi, ako bi se Fifa vratila svojoj koruptivno-kriminalnoj naravi, čovjek kao što je Zvone Boban momentalno odšetao iz takve organizacije', jasan je bio Lineker.

  • +4
Zvonimir Boban Izvor: Pixsell / Autor: Italy Photo Press/PIXSELLItaly Press Photo/PIXSELL

'Ova se garnitura vrha svjetskog nogometa već riješila golemog nezdravog dijela koji je naslijedila. Normalno, i Boban i Infantino će griješiti, donositi odluke s kojima se nećemo svi slagati, ali dok budu onakvi kakvi su dosad, pošteni i dobronamjerni, moju će podršku sigurno imati', dodao je.

Novinara je zanimalo da li je danas teško voljeti ovaj, korupcijom i kriminalom toliko opterećeni moderni nogomet, a on se opet dotakao Zvonimira Bobana..

'U eri kada je nogomet vodio Sepp Blatter živjeli smo jedno stvarno odvratno razdoblje. Ali najveći dio ljudi iz te klike je ili zatvoren, ili će uskoro u zatvor ili će biti suspendirani. Treba vjerovati da nova ekipa koja vlada nije jednaka, a ako postoji netko u čije poštenje i sposobnosti vjerujem onda je to - Zvonimir Boban', zaključio je Lineker koji je u 80 nastupa za Englesku zabio 48 pogodaka.

Golovi - Gary Lineker Izvor: Društvene mreže