BOLEST BILA JAČA

Velika tuga među navijačima Juventusa; preminuo Čarobnjak koji je igrao s Del Pierom i Zidaneom

25.12.2022 u 18:49

Bionic
Reading

Nove tužne vijesti nam stižu iz svijeta nogometa. Talijanski medije prenose vijesti da je na Božić oko 13 sati u Montevideu preminuo bivši igrač Juventusa 49-godišnji Fabian O'Neill.

Urugvajac je već ranije bio hospitaliziran zbog ozbiljne bolesti jetre i infekcije mokraćnog mjehura. Uspio se izliječiti, ali situacije se posljednjih dana pogoršala i izgubio je najvažniju utakmicu, onu životnu.

O'Neill je svoj nogometni vrhunac imao krajem prošlog i početkom ovog stoljeća. Nakon pet sezona u Cagliariju stigao je u Juventus te je dijelio svlačionicu s velikanima poput Zinedinea Zidanea i Alessandra Del Piera.

Od nogometa je uspio zaraditi oko 14 milijuna eura, ali nakon odlaska u mirovinu živio je raskošno te je sve potrošio zbog čega je morao i konobariti.

'Žene bi me osvojile kad se napijem i pokušavale me promijeniti, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sada su sve moje bivše žene bogatije od mene', ranije je izjavio nogometaš koji nosio nadimak Čarobnjak zbog svog stila igre.

Ostao je upamćen da je u jednoj utakmici Cagliarija i Salernitane u nekoliko navrata sjajnim driblinzima ponizio tada mlađahnog Gennara Gattusa, a koji je iz očaja, nakon što je nekoliko puta bio prevaren, Urugvajcu uzvratio udarcima po nogama.

S Juventusom je osvojio jedan Scudetto, dok ima i naslov prvaka Urugvaja s Nacionalom. U reprezentaciji svoje zemlje nije ostavio dubok trag. Na 19 utakmica zabio je dva gola.

Bio je omiljen među Urugvajcima, ali i navijačima Stare dame iz Torina.