dugo se tajilo...

Velika sramota Brazilca Neymara; otkriveni stvarni razlozi raskida jednog od najvećih i najbogatijih sponzorskih ugovora u svijetu sporta

28.05.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Proizvođač sportske opreme i osobni sponzor brazilske zvijezde, Neymara, objavio je razloge raskida ugovora, navodeći da je ovaj sjajni igrač PSG-a odbio surađivati u istrazi protiv njega, a koja je pokrenuta nakon optužbi za silovanje od jedne zaposlenice te tvrtke

Neymar, koji trenutno igra za PSG, negira takve optužbe, a njegova glasnogovornica kaže da će se sigurno energično boriti ako se javno iznese bilo kakva optužba na njegov račun. Iz njegovog okruženja navode da su takve tvrdnje neutemeljene i još jednom su naglasili da je razlog raskida ugovora s Nikeom bio iz komercijalnih razloga.

Ove izjave dolaze nakon teksta Wall Street Journala o istrazi protiv Neymara, a zanimljivo da se ni Nike do sada nije oglašavao po pitanju raskida ugovora s Neymarom.

Iz ovog proizvođača opreme naglasili su da je jedna zaposlenica prijavila incident 2018. godine u internoj komunikaciji, a sve je ostalo povjerljivo do 2019. godine kada je željela pokrenuti postupak zbog događaja koji se navodno dogodio 2016. godine.

'Nike je prekinuo suradnju sa sportašem Neymarom jer je odbio surađivati u dobronamjernoj istrazi optužbi za nezakonito postupanje prema zaposlenicima', navodi se u izjavi Nikea, a Journal otkriva da je u trenutku raskida ugovora Neymar imao još osam godina ugovora s Nikeom.

njezin bivši partner Estivens Alves na taj način pokušali iznuditi novac igrača PSG-a.

Brazilski nogometaš nakon 15 godina raskinuo je ugovor s Nikeom vrijedan više od 85 milijuna eura, što je bio jedan od najvećih i najbogatijih sponzorskih ugovora u sportu, nakon čega je postao novo zaštitno lice sportskog proizvođača opreme Puma.

Nažalost, ovo nisu prve optužbe na Neymarov račun, po pitanju silovanja. Jer i u lipnju 2019. optužen je za silovanje Najile Trinidade (26), brazilske starlete. Doduše, kroz tri mjeseca, te su optužbe ekspresno odbačene jer je policija otkrila kako su starleta i njezin njezin bivši partner Estivens Alves na taj način pokušali iznuditi novac igrača PSG-a.