DUGO JE TRAJALO, ALI...

Velika pobjeda Michaela Schumachera i njegove obitelji

05.05.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Obitelj Michaela Schumachera pobijedila je na sudu u Hamburgu i dobit će financijsku odštetu od magazina Bunte zbog neistinitih informacija o zdravstvenom stanju nesretnog sedmerostrukog prvaka

Njemački velikan stradao je na skijanju u prosincu 2013., zadobio je teške ozljede glave te je mjesecima bio u komi. Obitelj ga je izolirala od javnosti kako bi zaštitila njegovu privatnost i kako bi Michael dobio potreban mir neophodan za oporavak.

No pojedini mediji su na sve načine pokušavali doći do bilo kakve vijesti, a neki su otišli tako daleko da su počeli nagađati i objavljivati informacije koje nisu imale veze s istinom.

Tako je magazin Bunte dvije godine poslije nesreće pisao kako Michael može hodati, ali to nažalost nije bila istina.

Obitelj je odlučila podići tužbu zbog tih laži kojima se davala lažna nada fanovima Michaela, a sudski proces se oduljio sve do danas, kada je sud u Hamburgu presudio u korist najuspješnijeg vozača Formule 1 svih vremena.

Bunte mora Schumijevoj obitelji isplatiti naknadu od 50 tisuća eura, također podmiriti 65 posto pravnih troškova te dodatne troškove u visini od 950 eura.

Velika je to pobjeda za Michaela i njegove najbliže članove obitelji koji su nedavno izgubili sudsku parnicu protiv časopisa Die Aktuelle, o čemu više možete čitati OVDJE.