JEDINSTVENA PRILIKA

Svaki fan Schumija i Formule 1 bi to zaista želio, ali...

27.04.2017 u 06:48

Bionic
Reading

Ljubitelji Formule 1, ali samo oni jako dubokog džepa, imat će priliku kupiti bolid Benettona kojeg su vozili Roberto Moreno i Martin Brundle te što je puno važnije bivši prvaci Nelson Piquet i Michael Schumacher

Bolidi iz Formule 1 ne prodaju se često pa će aukcija u Belgiji u blizini legendarne staze Spa-Francorchamps biti iznimno atraktivna. U prodaji će se naći Benettonova jurilica iz 1991. B-191.

Prvo je za taj bolid sjeo Brazilac Roberto Moreno, a nešto kasnije trostruki prvak Nelson Piquet koji je u njemu došao do jedine pobjede te sezone (1991) te ujedno posljednje u svojoj velikoj karijeri.

U istom prvenstvu za volanom toga bolida našao se je i debitant u svijetu Formule 1 Michael Schumacher koji je kasnije postao najuspješniji vozač ovoga oktanskog sporta.

Danas se Nijemac oporavlja od teških ozljeda od skijaške nesreće koje je zadobio u prosincu 2013., a o njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna. Schumacher ima brojne fanove i zato će mnogi od njih, koji su dobro situirani, pokušati doći do bolida upravo zbog toga što je u njemu jurio sedmerostruki prvak.

Godinu dana kasnije bolid je nadograđen i pretvoren u B191B,a  u prve tri utrke sezone ga je vozio Martin Brundle. Poslije toga je bolid otišao u mirovinu u muzej, a 2016. je u potpunosti restauriran pa je opet u voznom stanju.

Naravno, onaj tko ga želi kupiti morat će izdvojiti negdje između 750 i 950 tisuća eura. To je puno love, ali ipak to nije obično 'vozilo', u njemu su bila dva višestruka prvaka. Aukcija je 21. svibnja pa ako imate višak novca i volite povijest Formule 1...