IZGUBLJENA BITKA

Odluka koja je pogodila Schumijevu obitelj

25.04.2017 u 08:45

Bionic
Reading

Corinna Schumacher, supruga nesretnog sedmerostrukog prvaka Michaela koji je stradao na skijanju krajem prosinca 2013., izgubila je tužbu protiv časopisa Die Aktuelle

Nakon što je legendarni vozač Formule 1 zadobio teške ozljede u skijaškoj nesreći, obitelj ga je u potpunosti izolirala od javnosti kako bi dobio potreban mir za oporavak.

Neki mediji nagađali su o zdravstvenom stanju Nijemca i pisali neistine pa su suočeni s tužbama obitelji (jedan od njih je časopis Bunte od kojeg Schumacherovi traže do 100 tisuća eura), a pojedini su opet iskorištavali nesreću Michaela kako bi povećali tiražu.

Tako je i Die Aktuelle 2015. izašao s fotografijom Michaelove supruge na naslovnici i s naslovom 'Corinna Schumacher – nova ljubav je čini sretnom'.

No priča je zapravo bila o kćeri Gini Mariji Schumacher i njezinu pronalasku nove ljubavi. U obitelji Schumacher su se opravdano naljutili na takvu navlakušu od naslovnice, smatrali su da ona stavlja čitatelje u zabludu te ostavlja dojam da je riječ o prekidu Michaela i Corinne, prenosi reportuk.org.

Corinna je na sudu tražila zadovoljštinu od 50 tisuća eura, ali prema pisanju njemačke medijske kuće Meedia, prošli petak sud u Hamburgu odbacio je tužbu te u obrazloženju naveo kako naslovnica nužno ne navodi ljude na razmišljanje da su Corinna i Michael prekinuli.