POTREBNO 4 MILIJUNA

Velika humanitarna akcija za Sandru Paović

10.03.2009 u 17:07

Bionic
Reading

Na inicijativu Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), sredinom travnja mjeseca održat će se velika humanitarna akcija prikupljanja financijskih sredstava za hrvatsku olimpijku, stolnotenisačicu Sandru Paović.

Na sastanku u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) odlučeno je da se organizira humanitarna akcija kako bi se pomoglo našoj stolnotenisačici, a rečeno je da će se akciji pridružiti i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Hrvatski stolnoteniski savez.

U veljači je hrvatska olimpijka Sandra Paović teško stradala u prometnoj nesreći u Francuskoj prilikom odlaska na jedan od nastupa za svoj matični klub. U nesreći joj je teško ozlijeđena kralješnica. Operativni zahvat je uspješno izvršen, no nakon bolničkog liječenja Sandri slijedi mukotrpan, ali neophodan proces rehabilitacije, kako bi se što je više moguće osposobila za daljnji život. Prema preporukama hrvatskih i francuskih liječnika, predviđena je rehabilitacija u specijaliziranoj klinici u Luzernu u Švicarskoj, a za devetomjesečnu rehabilitaciju potrebno je ukupno prikupiti 4.000.000,00 kuna.

Dosadašnjim humanitarnim akcijama prikupljena je oko petina ukupnog iznosa, no kako to nije dostatno, HKO se odlučio na pokretanje velike humanitarne akcije na nacionalnoj razini.