sramota za cijeli život

Velika Britanija ostaje bez olimpijskog srebra na 4x100 metara? Jedan od sprintera pao je na doping testu...

13.08.2021 u 18:34

Bionic
Reading

Britanski atletičar Chijindu CJ Ujah pozitivan je na dvije nedozvoljene supstance i bit će mu oduzeta medalja koju je osvojio u štafeti 4x100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. CJ Ujah je bio jedan od četiri člana štafete Velike Britanije koja je u došla do srebra iza senzacionalnih pobjednika Talijana...

CJ Ujah (27) je na testiranju bio pozitivan na Ostarin te S-23 supstance, koje imaju slično djelovanje kao anabolički steroidi.

Zbog toga će štafeti Velike Britanije najvjerojatnije oduzeti srebrnu medalju osvojenu u Tokiju.

Slučaj je sada službeno preuzela Svjetska antidopinška agencija (WADA) koja je pokrenula istragu, a ako se dokaže da je Britanski atletičar kriv, sankcije će snositi on osobno, ali i članovi štafete 4x100 metara Velike Britanije. Olimpijsko srebro će im gotovo sigurno, ako se pokaže da je CJ Ujah bio dopingiran, biti oduzeto!

Za sada se CJ Ujah nije oglašavao, a šute i ostali članovi štafete - Zharnel Hughes, Richard Kilty i Nethaneel Mitchell-Blake. Njima je u stvari i najteže, nisu krivi, ali ostat će bez olimpijskog srebra...

Dodajmo i to kako je CJ Ujah prvak Velike Britanije na 100 metara te će se - ako mu se dokaže korištenje dopinga - morati preispitati svi ostali njegovi rezultati i titule.