DOBRA FORMA

Velika borba hrvatske tenisačice i proboj u polufinale

13.09.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Zhengzhouu, ona je u četvrtfinalu nakon dva sata i 41 minute igre svladala Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 7:5, 5:7, 6:4

Bio je to drugi međusobni susret Martić i Sabalenke, a naša je igračica uzvratila Bjeloruskinji za poraz na startu turnira u Cincinnatiju prije mjesec dana.

U prvom setu Martić je dva puta gubila 'break' prednosti, ali kada je treći put oduzela servis Sabalenki za prednost od 6:5 uspjela je odservirati za prvu dionicu dvoboja bez izgubljenog poena.

Martić je i udrugom setu prva stigla do 'breaka', no Sabalenka je preokrenula rezultat u 4:2 u svoju korist. Kod 5:2 za Bjeloruskinju Martić je uspjela spasiti tri set-lopte i potom poravnati na 5:5 te je imala 'break-loptu' za vodstvo 6:5 koju nažalost nije iskoristila. Naša igračica na kraju nije uspjela izboriti niti 'tie-break', Sabalenka je iskoristila svoju ukupno devetu set-loptu za poravnanje rezultata.

  • +3
Hrvatska tenisačica Petra Martić Izvor: EPA / Autor: BRIAN HIRSCHFELD

Do rezultata 4:4 u trećem setu niti jedna igračica nije bila suočena s 'break-loptom', a onda je Martić oduzela servis Sabalenki i stigla u situaciju da servira za meč. Sabalenka je stigla do 15-40, ali nije iskoristila niti jednu od te dvije 'break-lopte' već je Martić osvojila posljednja četiri poena u dvoboju za vrijednu pobjedu.

U polufinalu će Martić igrati protiv pobjednice susreta između Francuskinje Kristine Mladenović i Ukrajinke Eline Svitoline.