EP-U KROS DUATLONU

Velik uspjeh triatlon kluba Maksimir; rezultat koji zaslužuje respekt

25.04.2016 u 12:53

Bionic
Reading

Za Hrvatski triatlon lijepi i važni rezultati stižu iz Rumunjske. Prošlog vikenda, 23. i 24. travnja 2016., u organizaciji Europske triatlon unije održano je Europsko prvenstvo u disciplini kros duatlon. Nastupilo je šest hrvatskih reprezentativaca, svi iz triatlon kluba Maksimir

Treba reći kako je triatlon klub Maksimir mlad klub koji posebnu pažnju posvećuje duatlonu i kros disciplinama, a ovaj uspjeh u Rumunjskoj je dokaz koliko se dobro radi.

Prvog dana, subota 23.04., nastupila je Valentina Belović koja je zauzela odlično 8. mjesto unatoč padu i tehničkim problemom sa biciklom

Drugi dana ujutro, nedjelja 24.4., nastupili su najmlađi Ema Filipović i Emil Novosad. Ema je u konkurenciji juniorke osvojila treće mjestu i brončanu medalju što je prva medalja na natjecanju u ovoj disciplini na ovako visokom nivou za Republiku Hrvatsku. Emil je zauzeo odlično 8 mjesto u vrlo jakoj juniorskoj konkurenciji.

U 13:30h nastupili su najstariji i najiskusniji natjecatelji Vedran Planinšek, Silvije Tomac i Eugen Popović. Natjecatelji su nastupili na najdužoj stazi koja je sačinjavala 8,25 km trčanja, 28 km bicikla i u završnici 2,75 km trčanja.

Drugu medalju za Hrvatsku osvojio je Silvije Tomac koji je osvojio brončanu medalju u konkurenciji natjecatelja U23. Također vrlo važno za napomenuti da je i ova medalje prvi osvojena za Hrvatsku u ovoj konkurenciji i ovakvom natjecanju. U istoj konkurenciji Eugen Popović zauzeo je odlično 6. mjesto. Nažalost zbog tehničkih poteškoća sa biciklom Vedran Planinšek je morao odustati u prvom krugu biciklističke utrke.

Ako se uzme u obzir da je ovo projekt jednog mladog kluba koji je cijelu ovu priču financijski samostalno proveo te da su ujedno i ovi natjecatelji državni prvaci u kros disciplini, cijela priča ima na kraju puno više težine i zahtjeva jedan posebni respekt.