Ambiciozan projekt

Velik preokret u karijeri hrvatskog reprezentativca; zbog koronakrize ostao bez ugovora života, ali onda je stigao poziv bivšeg izbornik Kauboja

13.05.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Poznato je kako je sjajni hrvatski rukometaš Stipe Mandalinić nedavno raskinuo ugovor s njemačkim Fuchseom, a razlog je naravno kriza izazvana pandemijom koronavirusa. Čekao ga je ugovor života, ali je ostao bez njega. No, već ima novi klub…

Nekadašnji lijevi bek najmoćnijeg hrvatskog kluba PPD Zagreb Stipe Mandalinić, u kojem je igrao od 2012. do 2017. godine, vrlo je brzo pronašao novi klub. Za dovođenje 27-godišnjeg Splićanina u redove makedonskog Europharm Pelistera najzaslužniji je bivši izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić.

Kako se doznaje usprkos krizi te činjenici da je preko noći ostao bez ugovora, pregovori su uspješno završeni te iako je polovica svibnja Mandalinić već ima novi klub s kojim je dogovorio dvogodišnju suradnju.

Tako se ambiciozni makedonski klub Europharm, koji je ove sezone nastupao u SEHA ligi te Ligi prvaka, polako pretvara u jedan od zanimljivijih projekata u ovom dijelu Europe. Podsjetimo, ranije su potpisali reprezentativce BiH te Makedonije, Josipa Perića iz Goppingena i Marija Tankoskog iz Metalurga.

Inače, Eurofarm Pelister je klub iz Bitolja, pravog rukometnog grada koji je poznat po srčanim navijačima, osnovan 2011. godine, a pokrenuo ga je jedan Ivan Markovski, nekad odlični rukometaš Metković, Zagreb i Osijek.

Iako se na klupi Hrvatske kratko zadržao Željko Babić uspio je osvojiti brončanu medalju na Europskom prvenstvu 2016. No, zbog kritika je ubrzo napustio klubu, a nakon toga vodio je slovenski klub Gorenje Velenje (2017–2018), a od siječnja 2020. je na klupi makedonskog kluba Eurofarm Pelister s kojim ima velike planove.