pripreme za tokio

Japanci s nestrpljenjem čekaju (n)ovog hrvatskog gladijatora

11.10.2017 u 07:12

Bionic
Reading

Hrvatski kick-boksač, 23-godišnji Splićanin Antonio Plazibat za nešto više od mjesec dana imat će prigodu predstaviti se borilačkom svijetu na jednom od najprestižnijih turnira - K-1 Grand Prixu u prepunoj tokijskoj Saitama Areni

Krajem kolovoza stigla je službena potvrda nastupa još jednog hrvatskog borca pod okriljem čuvene organizacije K-1. Čast da u prepunoj Saitama Areni prezentira svoje borilačko umijeće imat će Antonio Plazibat, Splićanin koji je s tek 12 borbi uspio uvjeriti Branka Cikatića, ali i Japance da može postati gospodar svoje kategorije.

>> Mladi splitski borac uz pomoć hrvatske legende ide po K-1 naslov!

I stoga su u Splitu proteklih dana boravili predstavnici organizacije K-1 kako bi snimili najavni video, a usput u dalekom Japanu napravili veliku uslugu Splitu promotivnim videom u kojem se vide i njegove ljepote.

'Moj menadžer Tonči Mihovilović organizirao je s internacionalnim direktorom i menadžerom K-1 Toshikijem Sakom da ovom snimanju bude prisutna i Jelena Yamasaki, koja inače živi i radi u turističkom sektoru te kao predstavnica hrvatsko-japanskih organizacija u Osaki. Željeli smo da se naši gosti iz Japana osjećaju kao u Tokiju i da se videopriča o Antoniju Plazibatu snimi do najsitnijih detalja, bez jezične barijere, te da sve bude profesionalno odrađeno. Japanci su inače poznati kao vrhunski majstori promocije i svaki ovakav uradak naprave tako da fanovi stvarno uživaju i povežu se sa sportom. Bila mi je čast jer su se u tom materijalu dotaknuli i mog osvajanja prvog K-1 Grand Prixa 1993. godine, što im je sjajna poveznica za Antonijev nastup 23. studenog u već sada rasprodanoj Saitama Areni, jer Japanci su uvjereni da bi upravo hrvatski borac mogao ponovno na tron', prisjetio se s nostalgijom u glasu Branko Cikatić.

Naravno, upravo legendarnom hrvatskom borcu pripadaju najveće zasluge za otvaranje japanske scene ne samo Plazibatu, već i svim ostalim hrvatskim borcima koji su nastupali pod okriljem ove organizacije.

Podsjetimo, u K-1 već su nastupali Mirko Filipović, Siniša Andrijašević, Domagoj Ostojić, Stefan Leko, Petar Majstorović i Mladen Brestovac.

'Velika mi je čast reći da su japanski mediji i fanovi u Tokiju jako uzbuđeni što dolazim sa svojim borcem, za kojeg svi smatraju da je prvi favorit za prvaka K-1. Prve prognoze sugeriraju da bi Antonio mogao stići do finalnog ogleda protiv Roela Mannarta, predstavnika Mejiro Gym Amsterdama i sinom slavnog borca Andree Mannarta, a protiv kojeg sam se borio za vrijeme svoje K-1 karijere', dodao je Cikatić i prenio vijest iz Japana.

>> Sjajna vijest iz Japana! Hrvatska će imati novog borca na K-1 turniru

'Slavna Super Saitama Arena 23. studenog bit će popunjena do posljednjeg mjesta jer ovo je prvi službeni i prestižni teškaški Grand Prixu K-1 u Japanu nakon sedam godina, a posljednji u Tokiju održan je 2010. godine i osvojio ga je slavni nizozemski borac Alistar Overeem. Japanski fanovi su se zaželjeli K-1 boraca i stvarno će ovo biti veliki spektakl. Antonio Plazibat će biti vrhunski spreman za K-1 pod paskom trenera Milivoja Bajića i Veljka Vetme. Mi iz Hrvatske respektiramo svakog predstavnika i borca na K-1 turniru, čvrsto smo na zemlji, ali ne bježimo od činjenice da je Antonio prvi favorit i s takvim stavom odlazimo u Japan po pobjedu', hrabro i odlučno poručio je Cikatić.

Inače, prvi protivnik našem Plazibatu na turniru osmorice u Saitama Super Areni bit će Japanac K-Jee, dok se u preostale tri borbe sastaju:

Makoto Uehara vs. Pacome Assi

Masahiro Iwashita vs. Roel Manaart

Koichi vs. Ibrahim El Bouni