NAŠIH SVE MANJE

Vekić, Karlović i Tomljanović ispali u Indian Wellsu

09.03.2014 u 23:19

Bionic
Reading

Hrvatski se predstavnici na teniskom ATP i WTA turniru u Indian Wellsu polako, ali sigurno opraštaju od nastupa. Nakon Donne Vekić kasno u subotu navečer, u noći su poraze upisali Ivo Karlović i Ajla Tomljanović...

Tomljanović je u drugom kolu velikog turnira u Kaliforniji poražena od 17. nositeljice Sloane Stephens, od koje je izgubila i oba prethodna dvoboja. Ovoga je puta Stephens za 69 minuta igre slavila sa 6-4, 6-0.

Tomljanović se dobro držala i vodila s 4-3 u prvom setu, no potom je izgubila idućih devet gemova, odnosno do kraja susreta više nije uspjevala promijeniti svoje stanje gemova na semaforu. Stephens je bila dominantna, osvojila je 80 posto poena na prvom, te 73 posto na drugom servisu, spasila je jedinu break-loptu s kojom je bila suočena, dok je pritom realizirala četiri od 15 koliko je izborila.

Amerikanka će u trećem kolu igrati protiv srpske predstavnice Ane Ivanović, koja se izvukla u meču protiv Ukrajinke Eline Svitoline, te u konačnici slavila s 4-6, 7-5, 7-6(1). Ukrajinka je, spomenimo, servirala za meč u trećem setu.

Donna Vekić zaustavljena je u 2. kolu WTA turnira u Indian Wellsu od ovogodišnje finalistkinje Australian Opena Dominike Cibulkove. Nakon sat i 17 minuta igre Slovakinja je u prvom međusobnom susretu protiv naše tinejdžerke slavila sa 6-3, 6-2. Vekić je tijekom cijelog susreta lovila zaostatak za Cibulkovom, no ni u jednom trenutku nije bila prevelika prijetnja slovačkoj tenisačici.

Karlović je nakon svega 64 minute igre poražen od trećeg nositelja i pobjednika Australian Opena Stanislasa Wawrinke. U petom međusobnom susretu protiv 'Diva sa Šalate' Wawrinka je slavio četvrtu pobjedu, ovoga puta rezultatom 6-3, 7-5.

Švicarac nije dozvolio našem predstavniku nijednu break-loptu, dok je na servisu Karlovića bio vrlo efikasan s dva breaka iz isto toliko prilika. Iako je izgubio svega 12 poena, Karlović ih je, nažalost, krivo rasporedio po gemovima.

Spomenimo i da se u igri parova od turnira oprostio Marin Čilić, koji je s Juanom Martinom Del Potrom poražen od sedmih nositelja – Daniela Nestora i Nenada Zimonjića.

ATP i WTA Indian Wells, 2. kolo:

Tenisači

Wawrinka (3) – Karlović 6-3, 7-5

Nestor/Zimonjić (7) – Čilić/Del Potro 4-6, 6-3, 10-8

Tenisačice

Stephens (17) – Tomljanović 6-4, 6-0

Cibulkova (12) – Vekić 6-3, 6-2