REJA ŠUTI

Vejić otvorio dušu: Hajduk me razočarao

16.01.2010 u 12:31

Bionic
Reading

U tijeku je Hajdukov pokušaj reduciranja primanja šestorice najbolje plaćenih igrača, a koncept je pao već na prvom pojedincu. Povremeni reprezentativni stoper Hrvoje Vejić ne putuje s momčadi na pripreme, a u izlaganju je iznio vlastitu stranu priče

Nakon što ga je klupska uprava zbog nepristanka na redukciju primanja udaljila iz prve momčadi, oglasio se i Hrvoje Vejić.

'Još jesenas sam ponudio da se dio mog ugovora veže uz plasman u Europsku ligu. To je značilo da se 30-ak posto ugovora isplati samo ako igramo Europsku ligu, a radi se o 120 tisuća eura. Dakle, ako tijekom trajanja mog ugovora ne izborimo plasman u skupine, Hajduk bi mi isplatio preko 300 tisuća eura manje od ugovorenog', kazao je Vejić i dodao:

'Našli smo se i u prosincu kada su potvrđene sve te činjenice, no u Slobodnoj Dalmaciji objavljen je intervju sa mnom uz naslov 'Prvi dižem ruku za smanjenje plaće'. To nisu bile moje riječi, a kad bi se i drugi igrači poveli mojim primjerom Hajduk bi neplasmanom u skupine Europske lige uštedio 30 do 35 posto na plaćama igrača', zaključio je Vejić i za kraj dodao da nije mogao pristati na ukidanje svih bonusa i dodatno smanjenje ugovora za 30 posto.

'Nisam dozvolio zbog principa jer bih se izjednačio s nekima koji imaju iste novce, a ne igraju. Pričekajmo sada što će biti s ostalima pa ćemo vidjeti što će biti dalje, ali na ove uvjete ne želim pristati i samo mi je žao što mi ovo nije rečeno prije mjesec dana, kako bih imao vremena pronaći novi klub. Razočaran sam i žao mi je što se ovo dogodilo.'

Trener Edoardo Reja nije se želio miješati u ovu priču.

'Žao mi je što se to dogodilo, ali u 30 godina karijere nikad se nisam miješao u odnose uprave i igrača pa neću ni sada. Vejić se može priključiti i naknadno, uostalom u Splitu će trenirati s Jertecom i Buljatom i neće mu trebati puno da uđe u formu', rekao je Reja i dodao da od uprave očekuje zamjenu na njegovoj poziciji. Otkrio je Reja i da Novak i Zulin nisu izbor Gorana Vučevića, nego mu ih je predložila uprava da ih isproba i vidi jesu li za prvu momčad ili ne.

'Ne znači da neki mladi igrači koji idu na pripreme konkuriraju za prvu momčad, kao ni da oni koji su ostali u Splitu neće igrati na proljeće', zaključio je Reja.

Danas bi se o prijedlogu uprave za smanjenje primanja trebali očitovati i preostali igrači: Šerić, Cernat, Andrić i braća Sharbini i lako je moguće da se netko od njih priključi jutarnjem nizanju krugova s Jertecom, Buljatom i Vejićem.