nova skijaška sezona

Vedran Pavlek otkrio ima li nade da se Snježna kraljica vrati u kalendar Svjetskog kupa

20.10.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci su dobro odradili pripreme, a atmosfera i timski duh u reprezentaciji su odlični, kazao je direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek uoči početka nove skijaške sezone

U nadolazećoj sezoni nema Svjetskog prvenstva niti Zimskih olimpijskih igara i sav fokus će biti na utrkama Svjetskog kupa. U kalendaru je 45 utrka za žene (od čega 22 utrke tehničkih i 23 brzih disciplina) kao i 45 utrka za muškarce (24 tehničkih i 21 brzih disciplina). Nažalost, ove sezone na zagrebačkom Sljemenu neće biti Snježne kraljice.

Hrvatski reprezentativci su pripreme odradili na europskim ledenjacima Les Deux Alpes, Zermatt i Saas Fee te Pitztal kao i dvoranama u Belgiji i Litvi. Dio reprezentacije (Zrinka Ljutić i Filip Zubčić) odradili su trotjedne pripreme u Ushuaia-i u Argentini.

Treninzi su prošli odlično i bez ozljeda, i svi naši natjecatelji spremni s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone koja počinje sljedeći vikend, 28. i 29. listopada, klasičnim utrkama veleslaloma za žene i muškarce u austrijskom Soldenu, dok je početak za slalomašice 11. i 12. studenog u finskom Leviju, a slalomaše 18. studenog u austrijskom Gurglu.

'U ovoj sezoni bez Svjetskog prvenstva i Zimskih olimpijskih igara te bez Snježne kraljice, potpuni fokus će biti na utrkama Svjetskog kupa i ostvarivanju što boljih rezultata, postoljima, a vjerujem i pobjedama, za što su naše skijašice i skijaši spremni', kazao je Pavlek te otkrio ima li nade da se Snježna kraljica vrati u kalendar Svjetskog kupa:

'Ima pozitivnih signala koji sugeriraju povratak Snježne kraljice. Vidjet ćemo. Puno toga ovisi o našim skijašicama i skijašima. Do tada ne bih ulazio u špekulacije, ima pozitivnih signala, ali pričekajmo proljeće...'

Najuspješniji hrvatski skijaš Filip Zubčić je naglasio kako je zadovoljan odrađenim treninzima.

'Super smo trenirali u Ushuaia-i ove godine, Zrinka i ja, gdje su uvjeti za veleslalom jako dobri. Trenirali smo dosta i Super-G što mislim da će mi dosta pomoći u veleslalomu. Dobro se skijam, svi smo čini mi se kvalitetniji u slalomu nego lani i nadam se da ćemo timski napraviti jedan veći iskorak', kazao je Zubčić.

'Jedva čekam početak sezone', dodala je naša najbolje rangirana natjecateljica Leona Popović.

'Ja neću startati Solden i već sada se pripremam za Levi gdje idemo dosta rano kako bi olovili još treninga na natjecateljskoj stazi prije prve slalomske utrke. Tamo pada snijeg, dosta je hladno i staze su super pripremljene', kazala je.

Iza naše mlade nade Zrinke Ljutić je operacija slijepog crijeva.

'Pripremni period je prošao dobro unatoč operaciji slijepog crijeva. Odradili smo tri tjedna treninga slaloma i veleslaloma u Argentini i kamp u dvorani u Litvi. Sutra krećem u Pitztal gdje ću se pripremati za nastup u Soldenu. Nakon toga kreće slalomska turneja zajedno s Leonom - Finska; Amerika, pa Kanada', kazala je Ljutić.

Naši slalomski specijalisti, Samuel Kolega i Istok Rodeš nadodali su:

'Slalomska forma je jako dobra, a u veleslalomu se trudim. Krećem u Soldenu za devet dana, a nakon toga je fokus na slalomskoj sezoni koja je ove sezone jako duga, ali veselim se', izjavio je Samuel Kolega, dok je Istok Rodeš kazao:

'Mislim da se skijam bolje nego prošle sezone kada mi je fokus bio prilagođavanje a novog proizođača skija. Ove sezone sam sve posložio i spremniji sam i fizički i skijaški.'