Liga nacija logo sponzori

liga nacija

'Vatreni' stigli u Rotterdam; sve je spremno za završnicu Lige nacija i utakmicu s Nizozemskom

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u 17 sati poletjela je iz Zagreba (op.a. iako je prvotno predviđeno bilo da se leti s Krka, ali je promijenjeno zbog bure) prema Nizozemskoj, gdje je aterirala oko 19 sati, a u 20 sati stigla je u svoju bazu - Van der Valk Hotel Schiedam

Dva dana uoči polufinalnog sraza u Ligi nacija, hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Rotterdam. Stadion Feijenoorda u srijedu od 20.45 sati domaćin je okršaju Hrvatske i Nizozemske, a što bi po nekoj logici stvari trebalo donijeti minimalnu prednost domaćinima, Nizozemcima. Tim prije što oni na tom stadionu uglavnom pamte pobjede.

Ipak, i Hrvatska će imati glasnu podršku jer 15-tak tisuća navijača nabavilo je ulaznice.

Dakle, imat će i Dalićevi igrači potrebni 'poguranac'.

Ipak, puno je važnije što ćemo vidjeti na terenu, to jest kakvu će igru pružiti igrači Ronalda Koemana, odnosno Zlatka Dalića.

Oba su izbornika imala stanovitih problema. Koemanu su otpala dva važna igrača, Matthijs De Ligt iz Bayerna, odnosno Memphis Depay iz madridskog Atletica.

  • +21
Dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u hotel u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Atmosferu u Dalićevoj vrsti poremetio je odlazak Marka Livaje. Napadač Hajduka je nakon incidenta na Rujevici poželio suigračima donijeti mir te se svojevoljno povukao iz reprezentacije.

Također, prije par dana zbog ozljede trbušnog zida, Joško Gvardiol skinut je s popisa putnika na ovaj turnir, a umjesto njega A reprezentaciji je priključen Dion Drena Beljo.

Dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u hotel u Rotterdamu Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ante Čizmić / CROPIX

U svakom slučaju, bez obzira na ove probleme, motiva imaju i jedni i drugi. Nizozemci su na prvom, od dosadašnja dva turnira Lige nacija, bili u finalu (op.a. i izgubili od Portugala), dok je Hrvatskoj ovo premijerni nastup na Final Fouru.

  • +17
Hrvatska nogometna reprezentacija, dolazak u Rotterdam, 12.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal