posjet u osijeku

Vatreni dan nakon poraza od Turske razveselili stotinu mladih navijača i vatrogasce

13.10.2023 u 18:55

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić, pet reprezentativaca i delegacija HNS-a posjetili su u petak Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku gdje su svojim dolaskom oduševili stotinu mladih navijača koji su im priredili nezaboravan doček

Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark je odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama te utjecajnim teškoćama u razvoju, a okuplja učenike sa šireg područja grada Osijeka, kao i ostalih naselja iz Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije.

Uz izbornika Dalića, mlade učenike svojim su dolaskom obradovali reprezentativci Domagoj Vida, Dominik Livaković, Borna Barišić, Ivica Ivušić i Dion Drena Beljo, uz prisustvo team managerice Vatrenih Ive Olivari, glasnogovornika Tomislava Pacaka i voditelja prevencije, sigurnosti i integriteta Jurice Jurjevića, donosi HNS uz fotografije s događaja.

"Ovo je nezaboravan susret koji nas sve inspirira da ne odustanemo od svojih snova i ciljeva. Ovdje imate publiku punu razumijevanja, podrške i bezuvjetnog prihvaćanja koje može dati samo netko tko to živi iz dana u dan, a to su polaznici našeg centra. Hvala vam što ste danas ovdje jer je vaš dolazak unio puno pozitivnih osjećaja u ova mala, čista srca. Uljepšali ste njihov dan, a vjerujem i oni vaš," kazala je ravnateljica Maja Radoš-Bučma.

Izbornik Dalić zahvalio je svima na prekrasnom dočeku.

"Žao mi je zbog jučerašnjeg poraza kao i vama, ali porazi su sastavni dio života kao i nogometa. Važno je nikad ne odustati jer je puno više pobjeda nego poraza. Sretni smo što smo danas ovdje s nama, znamo da u životu imate puno izazova, kao i vaši roditelji, te smo s veseljem došli kod vas dati vam podršku, kao što dajete vi nama. Lijepo vas je vidjeti u našim dresovima i majicama, da svi navijate za Hrvatsku, i raduje me da smo svojim dolaskom mogli uljepšati vaš dan," poručio je hrvatski strateg.

Školski bend, sastavljen od učenika i učitelja, pripremio je prigodan glazbeni program s nekoliko navijačkih pjesama, a reprezentativci su stigli odgovarati i na pitanja učenika. Potom su učenici mogli pokazati i svoje nogometne vještine te su odigrali susret 4 na 4 protiv svjetskih brončanih, uz žustro bodrenje za obje momčadi. Pri kraju druženja, učenici su predali reprezentativcima prigodne poklone, a stotine potpisa, fotografija i zagrljaja s Vatrenima ostat će im uspomena za cijeli život.

"Vatrena delegacija" na čelu s izbornikom Dalićem posjetila je i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Osijeka, a ispred vatrogasne postaje dočekala su ih brojni članovi postrojbe koja je nekoliko dana gasila veliki požar otpadne plastike u osječkoj tvrtki Drava International.

Uz pripadnike vatrogasne postrojbe bili su i mali članovi njihovih obitelji, koje je dolazak hrvatskih nogometaša jako razveselio nakon što su protekle dane proveli strepeći nad sigurnošću svojih roditelja.

Izbornik Dalić zahvalio je vatrogascima na hrabrosti i požrtvovnosti, dok su pripadni vatrogasne postrojbe poželjeli "Vatrenima" sreću u narednoj utakmici protiv Walesa. Na kraju kratkog druženja, izborniku je uručen prigodan dres JVP Grada Osijeka, a reprezentativci su vatrogascima uručili potpisani dres reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija u subotu putuje za Cardiff gdje će u 19.00 sati odraditi posljednji treniong uoči nedjeljne utakmice protiv Walesa na stadionu Cardiff Cityja.

Dalićevi odabranici se trenutačno nalaze na drugom mjestu skupine sa 10 bodova, tri boda manje od vodeće Turske, ali Hrvatska ima i utakmicu manje. Armenija i Wales imaju po sedam bodova, a Latvija tri boda. Podsjetimo, prve dvije pozicije direktno vode na EURO 2024. u Njemačkoj.

  • +30
Hrvatski navijači na Opus Areni, Hrvatska - Turska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL