Dotakao se i incidenta

Izbornik Dalić objasnio odluku o Petkoviću uoči važne utakmice: Neka ostane doma

13.10.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije izbornik Zlatko Dalić preuzeo je krivicu na sebe zbog poraza od Turske, a dotakao se i novih problema koja ova momčad ima uoči puta u Wales

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija poražena u Osijeku od Turske 1:0, u sklopu kvalifikacija za Euro 2024., još uvijek je u dobroj poziciji za direktan plasman. No, puno toga ovisi upravo o gostujućoj utakmici kod Walesa u nedjelju jer kombinacija ima jako puno.

>> Dalić se ispričao i preuzeo krivnju: Očito nisam dobro pripremio ekipu, ali...

'Prvo da kažem ponovno da smo jučer igrali loše, jako loše i to nije bilo prepoznatljivo. Nakon dugo, dugo vremena imali smo lošu utakmicu u kojoj smo bili svi loši', kazao je između ostalog Dalić koji je na sebe preuzeo odgovornost i krivicu.

No, u kojem će sastavu Hrvatska igrati protiv Walesa – jer zdravstveno stanje u reprezentaciji nije sjajno – tek treba vidjeti.

'Nisam htio koristiti Brunu Petkovića jer znam da je kao Juranović, bez treninga, bez ritma, ali kada gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve. Drugi su sve OK. Najbitnije je da svi shvatimo da nije ovo velika tragedija, desi se nakon dvije godine uspona jedna ovakva utakmica. Moja isprika na porazu, ali još uvijek odlučujemo sami o sebi, sve je u našim rukama', kazao je Dalić.

No, posebna tema bio je napadač Dinama Bruno Petković koji se gotovo sigurno vraća u Zagreb i neće ga biti u Walesu. Na pitanje što je s Juranovićem Dalić je rekao:

'On je u boljem stanju, mislim da je OK, nije njegova ozljeda bila takva kao Petkovićeva', kazao je Dalić dodavši nešto kasnije:

'Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi, nije spreman, mislim da ću ga pustiti kući. Iznenadio me svojom željom, svaka mu čast na tome, ali nije spreman i bespotrebno ga trošim. Jučer da je zdrav, on zabije gol. Imamo Belju i Musu, dva zdrava igrača, a on neka ostane doma, liječi se i bude spreman za klub. Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača... Juranović je bio bolje, zadnji je trening odradio maksimalno, za Wales će biti u konkurenciji', kazao je Dalić.

O incidentu na tribinama i ustaškoj koračnici

Moglo se očekivati kako će Daliću stići i pitanje koje nema previše veze sa sportom. Naime, s tribina se krajem prvog poluvremena čula čuti ustaška koračnica. Opet bi HNS mogao biti kažnjen…

'Ne razumijem to da dođe 20 ljudi i uništi što napravi 15.000. Nije mi jasno tko to organizira, rješava, dogovara, doći s takvom idejom i napraviti takav problem, kome to treba?! Ne razumijem da konstantno se događa. Nisam to čuo, bio sam u svom filmu, ali kasnije sam čuo što je bilo. Ne razmišljam o strahu od kazne. I tijela koja odlučuju o kaznama moraju shvatiti da nije cijeli stadion to vikao, nije većina, nego 15-20 ljudi. Treba drugačije riješiti taj problem, a ne kažnjavanjem reprezentacije. Znaju tko su ti ljudi, vide ih, je li to problem riješiti? Dok se ne riješi, trajat će.'

  • +64
Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Standings provided by Sofascore