FINALE PH

Vaterpolistima Juga tri meč lopte

16.05.2009 u 19:50

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji državnog prvenstva protiv zagrebačke Mladosti. Jugaši su danas slavili na Savi sa 10:8 (3:2, 2:2, 2:2, 3:3) i do sedmog naslova im treba još jedna pobjeda

Jugaši su danas na plivalištu Mladosti uz Savu slavili sa 10:8 i stigli su na korak do sedmog naslova državnog vaterpolskog prvaka. Jug je u Zagreb stigao bez Pave Markovića i Mare Jokovića, ali i bez njih bolje je ušao u utakmicu i već na prvi odmor otišao s golom prednosti. U drugoj četvrtini tu su prednost povećali za još jedan pogodak te praktički već tada riješili pitanje pobjednika.

Pogotkom Obradovića za 6:3 Juga, navijači dubrovačkog kluba, kojih standardno u Zagrebu ima više nego domaćih, mogli su početi slaviti. Tračak nade za mladostaše s dva pogotka iz peteraca vratio je Hrvoje Herceg.

Ipak, Sandro Sukno, koji je do kraja utakmice upisao tri pogotka, vratio je stvari na svoje mjesto, a sve ambicije domaćih srušio je Nikša Dobud s dva uzastopna gola, s kojima je Jug poveo 10:6.

Do kraja je Mladost uspjela tek smanjiti na 10:8, ali osim nešto skromnijeg poraza, taj im rezultat ne ostavlja nimalo nade da mogu do naslova prvaka. Briljirao je vratar Juga Frano Vićan sa 17 obrana, Dubrovčani su imali i dobru realizaciju igrača više, dok je kod Mladosti bilo premalo raspoloženih igrača. Jug u svojim vitrinama ove sezone ima već naslove pobjednika Kupa i Jadranske lige, a sudionik je Final Foura Eurolige u Rijeci.

Dvoboj je odigran na bazenu Mladosti, a sudili su pred 1.000 gledatelja Brala i Franulović iz Rijeke.

MLADOST: Jurin, Burić, Babić, Vrdoljak 3 (1), Paškvalin, Franković, Herceg 2 (2), Antonijević 1, Karač, Muslim 1 (1), Hinić, Buljubašić 1, Pavić, Lončar.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 1 (1), Azavedo 1, Seman, Smodlaka, Ivanković, Bušlje, I.Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović 2, S.Sukno 3 (1), Nižić.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 10/2, Jug CO 11/5
PETERCI: Mladost 4 (4), Jug CO 2 (2)

Treća, možda i odlučujuća utakmica igra se na Gružu 30. svibnja.