SVJETSKO PRVENSTVO

Vaterpolisti za uvod razbili slabašne Brazilce

20.07.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti pobjedom su krenuli u obranu naslova svjetskih prvaka. Na Svjetskom prvenstvu što se igra u Rimu izabranici Ratka Rudića poigrali su se s Brazilom i pobijedili 11:2. Sljedeći protivnici u B skupini su aktualni europski prvaci Crnogorci

Kao što se i očekivalo, Brazil je bio lak zalogaj za hrvatske vaterpoliste u prvom kolu Svjetskog prvenstva što se igra u Rimu. Aktualni svjetski prvaci imali su praktički samo malo jači trening protiv slabašnog Brazila koji za razliku od nogometa, u vaterpolu figuriraju kao 'kanta za napucavanje'.

Nakon što smo prvu četvrtinu dobili s mršavih 1:0, u drugoj su se igrači izbornika Rudića probudili te su postigli nova tri gola, tako da je već na kraju druge četvrtine na semaforu pisalo 4:0 za Hrvatsku. Nažalost, iako su hrvatski vaterpolisti bili dominantniji u svakom segmentu igre u odnosu na suparnika, nikako nisu uspjeli realizirati situacije s igračem više, te će na tome morati dobro poraditi na treninzima. Možda protiv Brazila takvi propusti nisu bili važni, no protiv jačih protivnika bi zbog toga mogli pasti u probleme.

Do kraja utakmice stalno je rasla naša prednost, a jedino što valja spomenuti je činjenica da su Brazilci preko Filipa Silve tri minute prije kraja treće četvrtine uspjeli postići prvi pogodak na utakmici koja je na kraju završila sigurnom pobjedom 'barakuda' 11:2.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u srijedu, Hrvatska igra protiv europskih prvaka Crne Gore (10.50 sati).