HRVATI NA IGRAMA

Vaterpolisti za 'plus pet', rukometaši 'za pet'

02.08.2012 u 23:30

Bionic
Reading

Šestoga dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu za uspjehe hrvatskih sportaša pobrinuli su se rukometaši i vaterpolisti koji su u svojim trećim nastupima ostvarili treće pobjede, te jedriličar Ivan Kljaković Gašpić koji se nalazi na trećem mjestu klase Finn nakon osam plovova

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavila je nizati pobjede, u susretu 3. kola B skupine pobijedila je Mađarsku 26:19 i sa maksimalnih šest bodova nakon tri kola osigurala plasman u četvrtfinale. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa sedam golova, te Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa po četiri gola, dok je Mirko Alilović sakupio 18 obrana. Mađare su predvodili Gabor Csaszar i Laszlo Nagy sa po četiri gola. U susretu četvrtog kola Hrvatska će 4. kolovoza igrati protiv Danske.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u susretu je 3. kola skupine A svladala Italiju sa 11:6 (4:3, 1:1, 3:1, 3:1) i tako se sasvim približila osvajanju prvog mjesta u skupini. U novoj pobjedi naše reprezentacije najbolji su bili Sandro Sukno i Miho Bošković sa po tri gola, dok je vratar Josip Pavić sakupio 11 obrana. Hrvatska će u 4. kolu u subotu igrati protiv Australije s početkom u 12.20 sati.

Ivan Kljaković Gašpić nalazi se na trećem mjestu klase Finn tri plova prije kraja olimpijske regate koja se održava u vodama ispred Weymoutha. Kljaković Gašpić je u dva plova održana u četvrtak bio treći i sedmi, te tako popravio ukupni plasman za jedno mjesto i stigao u krug osvajača medalja. Vodeća dvojica, Danac Christensen i Britanac Ainslie su se odvojili u bodovima od ostatka flote, Christensen je vodeći sa 18 bodova, Ainslie ima 21, a naš kormilar ima 34. Tri boda zaostaje četvrtoplasirani Francuz Lobert, pet peti Nizozemac Potsma, a sedam šesti Slovenac Žbogar. U petak se jedre još dva plova, dok je u nedjelju na rasporedu plov odličja u kojem će nastupiti deset najboljih.

Šime Fantela i Igor Marenić su nakon prva dva plova za klasu 470 na desetom mjestu. U četvrtak su ostvarili deveto i 13. mjesto. Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u upisali su odlično četvrto mjestou osmom plovu svoje regate i sada su ukupno 16 na polovici natjecanja. Marin i Dan Lovrović su 13. i 15. mjestom u četvrtak u klasi Zvijezda ostali na 16. poziciji i nakon osam plovova. Luka Mratović je 22. na dasci.

Tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig nisu se uspjeli plasirati u polufinale turnira muških parova, bolji od njih su u četvrtfinalu bili Španjolci David Ferrer i Feliciano Lopez sa 6:4, 6:4 nakon sat i osam minuta igre.

Kim Daniela Pavlin nije se uspjela plasirati u polufinale na 200 metara leđno nakon što je u kvalifikacijama bila ukupno 33. s vremenom 2:15.67. Mario Todorović je na 50 metara slobodno imao ukupno 28. vrijeme sa 22.75 sekunde.

Anton Glasnović nije se uspio plasirati u finale parnog trapa nakon što je kvalifikacije završio na 23. mjestu. Glasnović je imao ukupno 114 pogodaka, dok je najbolji u kvalifikacijama Britanac Peter Robert Russell Wilson imao 143 pogotka.