TURNIR U DUBROVNIKU

Vaterpolisti sredili Crnogorce pa se iskupili za Njemačku

05.01.2016 u 21:18

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici pripremnog turnira uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Beogradu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Dubrovniku pobijedila Crnu Goru rezultatom 7-5 (3-0, 0-1, 3-2, 1-2), ali je ostala bez prvog mjesta

Hrvatska, Crna Gora i Njemačka su okončale turnir sa po šest bodova, pa je odlučivala razlika pogodaka. U takvom raspletu Crna Gora je osvojila prvo mjesto, Hrvatska je druga, dok je Njemačka treća. Posljednji je Brazil Ratka rudića bez boda.

Hrvatsku su do pobjede protiv Crne Gore predvodili Lončar, Joković i Sukno sa po dva gola, dok je Bijač sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Radović s dva gola.

inače, ranije danas (utorak) hrvatski vaterpolisti su neočekivano izgubili od reprezentacije Njemačke. Igra odabranika Ivice Tucka protiv reprezentacije, koja objektivno i ne pripada u europski vrh, treba zabrinuti jer su naši reprezentativci loše igrali u obrani, a u napadu su 13 isključenja njemačkih igrača samo u pet navrata uspjeli postići gol. Hrvatska je dobro i prošla jer je njemačka reprezentacija 4,5 minuta prije kraja vodila sa 10-7.

Hrvatska će na EP u Beogradu u prvom krugu natjecanja igrati u skupini A s domaćinom Srbijom, Francuskom i Maltom. Prvu utakmicu hrvatski vaterpolisti imat će 10. siječnja kada ih u Kombank Areni čeka dvoboj protiv Srbije.

Inače, izbornik Tucak je odredio igrače koje vodi na EP: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević

REZULTATI:

1. kolo - ponedjeljak, 4. siječnja,
Crna Gora - Njemačka 11-8
HRVATSKA – Brazil 12-8

2. kolo - utorak, 5. siječnja
Crna Gora – Brazil 10-5
HRVATSKA – Njemačka 9-10

3. kolo - utorak, 5. siječnja
Brazil – Njemačka 9-13
HRVATSKA – Crna Gora 7-5

POREDAK: 1. Crna Gora 6 bodova (26-20), 2. HRVATSKA 6 bodova (28-23), 3. Njemačka 6 bodova (31-29), 4. Brazil bez boda (22-35)