PSIHIČKI I FIZIČKI SPREMNI

Vaterpolisti otputovali u Beograd; ne traže nikakav alibi

08.01.2016 u 13:21

Bionic
Reading

Nakon završenih priprema i turnira u Dubrovniku hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak je iz zračne luke u Tivtu otputovala u Beograd u kojem će se od 10. do 23. siječnja održati Europsko prvenstvo

'Nadam se da smo učinili sve što smo trebali. Ekipa je potpuno psihički i fizički spremna za jedno veliko natjecanje kao što je Europsko prvenstvo. Idemo iz utakmice u utakmicu kao na svakom velikom natjecanju. Bit će bitno da budemo pravi od osmine finala prema dalje. Mislim da smo potpuno spremni unatoč svim problemima koje smo imali', izjavio je uoči puta u Beograd izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska će na EP igrati u skupini B u kojoj su još i reprezentacije Srbije, Francuske i Malte, a prvi nastup će imati u nedjelju, 10. siječnja, u 20,30 sati protiv reprezentacije Srbije, u utorak u 16,45 protiv Francuske te u četvrtak, 14. siječnja, u 9,30 protiv reprezentacije Malte.

Bez obzira na rezultate u skupinama sve momčadi će izboriti pravo nastupa u drugoj fazi natjecanja nakon koje će sljediti eliminacijske utakmice.

'Odradili smo zadnji ciklus priprema u Dubrovniku. Ozljede i ozljeđeni igrači su iza nas. Mi koji smo tu, nas trinaest, smo spremni i kompletni te jedva čekamo utakmicu u nedjelju sa Srbima. Nadamo se da ćemo biti dobri u toj utakmici te sve bolji kako turnir bude išao dalje', izjavio je pouzdani reprezentativni branić Andro Bušlje.

Za Hrvatsku će u Beogradu nastupiti vratari Josip Pavić i Marko Bijač, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, centri Luka Lončar i Boris Pavlović te napadači Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević.