PALA ŽILAVA FURIJA

Vaterpolisti nakon trilera uzeli svjetsko zlato!

17.06.2012 u 17:23

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nastavlja s kompletiranjem zlatnih odličja pod ravnanjem izbornika Ratka Rudića. Nakon svjetskog i europskog prvenstva, vaterpolisti su osvojili i zlato na završnom turniru Svjetske lige

Hrvati su na završnici u kazahstanskom Almatiju upisali i šestu pobjedu na natjecanju i tako se okitili još jednim zlatom. U kolekciji im nedostaje još samo olimpijsko, a i taj će lov početi ovoga ljeta.

Španjolsku je Hrvatska već svladala u skupini, a finalni dvoboj donio je dramu koja je završena tek 11. serijom peteraca u kojoj je Miho Bošković donio naslov Hrvatima.

U 'regularnom' dijelu se istaknuo trostruki strijelac Sandro Sukno koji je ujedno bio i najbolji strijelac finala, dok je najboljim ofenzivcem završnog turnira proglašeno sjajno dubrovačko krilo Maro Joković.

Hrvatskoj je pripala i nagrada od 100.000 dolara, a jedina loša vijest iz Kazahstana je da je uoči peteraca isključen izbornik Rudić kojemu prijeti suspenzija na otvaranju Olimpijskih igara protiv Grčke.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 18:17 (2:1, 2:3, 2:2, 2:2, peterci 10:9)

Suci: Flahive (Australija), Rotsart (SAD)

HRVATSKA: Pavić (8 obrana), Burić, Bošković 2, Dobud, Joković 1, Šetka, Muslim, Bušlje 1, Sukno 3, Barać, Hinić 1, Buljubašić, Vićan. Izbornik: Ratko Rudić

ŠPANJOLSKA: Aguilar, M. Garcia, Mallarach 1, Sziranyi, Molina, Minguell 1, Martin 1, Español 3, Vallés 1, Perrone, Pérez 1, J. Garcia, Lopez (8 obrana) Izbornik: Rafa Aguilar.

Igrač više. Hrvatska 5/9, Španjolska 5/7
Peterci: Hrvatska 2/2, Španjolska - (crowaterpolo.com)