1. KOLO T-COM PRVE HNL

Varteks osvojio bod u Zaprešiću

25.07.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Novi format T-Com Prve HNL sa 16 klubova u natjecanju, u novoj sezoni otvorili su utakmicom Inter i Varaždin. U Zaprešiću su podijelili bodove odigravši 1:1

Ljubitelji domaćeg nogometa dočekali su i početak nove sezone. Utakmicom u Zaprešiću, između Intera i Varteksa krenuo je novi format T-Com Prve HNL. Za razliku od prošle sezone, u novoj se u najelitnijem domaćem nogometnom natjecanju natječe 16 momčadi, a utakmice su protegnute od petka do nedjelje. Je li to pomak naprijed ili ćemo u sezoni 2009/10. gledati novi kvalitativni pad hrvatskog klupskog nogometa, još je prerano za procjenu, no 'div iz predgrađa' i 'krojači' svoj su dio posla odraditi sasvim korektno.

Domaćini su poveli potkraj prvog poluvremena, kad je Tomislav Bosec pogodio mrežu gostiju iz Varaždina, a izjednačio je Miljenko Mumlek u 51. minuti. Inače, utakmica je bila sasvim solidna, puna trke i nadigravanja, no trenerima Borimiru Perkoviću i Draženu Beseku sigurno se neće sviđati vrlo opuštena igra u obrani. Kako bilo, oko 1.000 okupljenih gledatelja imalo je što vidjeti u uvertiri nove sezone.

Produljeni nogometni vikend nastavit će se u subotu odigravanjem susreta Dinama i Istre 1961, Međimurja i Karlovca, sesvetske Croatije i Šibenika, Zadra i Cibalije te Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu, a završit će nedjeljnim dvobojima, Slaven Belupa i Zagreba i Rijeke i Lokomotive.

Inter - Varteks 1:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Bosec (40), 1:1 Mumlek (51)